Periodiek Schenken

Met een periodieke schenking geeft u een structurele gift aan het Universiteitsfonds Delft. Deze gift wordt schriftelijk vastgelegd in een notariĆ«le of onderhandse schenkingsovereenkomst (PDF). Een voorwaarde hierbij is dat de looptijd minimaal vijf jaar is waarbij minimaal 1x per jaar een bedrag wordt gedoneerd. Met een periodieke schenking geeft u het Universiteitsfonds Delft zekerheid voor de toekomst.

Het voordeel van een periodieke schenking
Als u kiest voor een periodieke schenking is uw gift volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Dit betekent dat u een deel van uw gift terugontvangt van de Belastingdienst. Uw voordeel kan oplopen tot wel 52%. Op deze manier kunt u meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenking(en) of meer schenken zonder dat het u meer kost. De hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en hoe oud u beiden bent. U kunt een indicatie van het voordeel berekenen met de schenkcalculator.

Interesse?
Voor het opstellen van een periodieke schenkingsovereenkomst of meer informatie kunt u contact opnemen met Machteld von Oven via m.w.vonoven@tudelft.nl of 06 8106 0919. Meer informatie over periodieke schenkingen kunt u ook vinden op de website van de belastingdienst.