NEWS & EVENTS

64 resultaten

28 juli 2021

Pre-announcement High Tech Sustainable Future Call 2021

The goal of the High Tech for a Sustainable Future programme is to stimulate structural and sustainable collaborative theme-oriented research between the four TU’s on topics that require 4TU collaboration and for which it is currently more difficult to acquire funding externally (namely new or high risk topics). The societal relevant research programmes attract and develop new and diverse talent for the four TU’s and aim to deliver societal impact through scientific breakthroughs. After a funded start-up period of five years, research should continue without 4TU.Federation funding. The programmes strive to increase visibility and impact of the 4TU.Federation in society.

08 april 2021

Ingestorte kade Grimburgwal levert lessen voor kadevernieuwingen Amsterdam

Op 1 september 2020 stortte een deel van de kade aan de Grimburgwal in Amsterdam in. De belangrijkste oorzaken blijken de afwijkende opbouw van de smalle kade, de lokaal diepere bodemligging en verzwakking van het metselwerk door aanvaringen. Dat blijkt uit onderzoek van een onderzoeksteam samengesteld uit deskundigen van TU Delft, Deltares, AMS Institute en SkyGEO, onder leiding van Mandy Korff (TU Delft/Deltares), en op aanvraag van de gemeente Amsterdam. Het rapport met conclusies en aanbevelingen voor andere kademuren van de stad is op 8 april 2021 gepubliceerd door de gemeente Amsterdam.

07 april 2021

Webinar: Raadplegen van burgers in de energietransitie

Op 21 April, van 15:30 tot 17:00 wordt er een webinar over de energietransitie gehouden. De energietransitie raakt iedereen. Daarom is het belangrijk te weten wat de voorkeuren van de omwonenden zijn. In dit Webinar presenteren we twee recente voorbeelden die een verschil maakten met de nieuwe raadplegingsmethode participatieve waarde evaluatie (PWE).

03 maart 2021

Met slimme technologie brandstof maken van CO2

Teveel CO2 in de lucht veroorzaakt momenteel een groot probleem: klimaatverandering. Als het aan Peyman Taheri, onderzoeker bij Materials Science and Engineering, ligt maken we gebruik van dit overschot aan CO2 door het om te zetten in brandstof.

24 februari 2021

TU Delft ontwikkelt slimme gebouwen

Een groot consortium, getrokken door de TU Delft, zal de komende jaren werken aan de ontwikkeling van slimme gebouwen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft 6,9 miljoen euro toegewezen aan het Brains 4 Buildings project.

TU Delft - Aftermovie High Performance Building Envelopes Symposium

TU Delft - Symposium Urban Energy Innovation 2018