Van 10 t/m 14 oktober 2022 vindt de nationale Week van de Veiligheid plaats. De TU Delft doet onder leiding van de afdeling Integrale Veiligheid en in samenwerking met het CREFM en ICT Security dit jaar voor de vijfde keer mee met dit landelijke initiatief. Ook dit jaar vragen we jullie aandacht voor diverse veiligheidsthema’s die spelen in en rondom de campus van de TU Delft. Samen zorgen we ervoor dat de campus een veilige omgeving is om te studeren, werken, onderzoeken en te ontspannen. Dit doen we onder andere door middel van onderstaande activiteiten, waaraan je deel kunt nemen.

Programma Week van de Veiligheid

Ingeborg Koopmans

13 oktober | Masterclass Veiligheid | 10.00 – 11.30

Voor deze masterclass hebben we Ingeborg Koopmans, Officier van Justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie kunnen vastleggen. Deze expert gaat in op veiligheid in de ruime zin van het woord: wat betekent veiligheid? Wat betekent het voor jou en voor de organisatie?

Je kunt deze masterclass online volgen.

Geef je gratis op voor de workshop ethical hacking op 13 oktober

Jan van der Put is ethisch hacker en oprichter van het bedrijf REQON B.V. Samen met zijn team voert hij beveiligingsonderzoeken uit voor o.a. de Rijksoverheid en gerenommeerde beursgenoteerde bedrijven. In deze presentatie geeft hij een inkijkje in de wereld van cybercriminaliteit. Hoe gaan onethische hackers te werk? Welke motieven hebben zij? Welke methodes worden toegepast? Wanneer wordt een organisatie doelwit? En wat kan een organisatie doen om geen doelwit te worden en zich te weren tegen cyberaanvallen?

Mobiel trainingscentrum | 10, 11 & 12 oktober

Ervaar hoe een brandblusser werkt, hoe heet 80°C is of hoe het is om te ontsnappen uit een gangenstelsel vol rook! Alle TU Delft studenten en medewerkers worden van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij het Mobiel trainingscentrum op 10, 11 én 12 oktober. Locatie: TU Delft Campus, Freezone Echo.

Leer zelf een beginnende brand te blussen
In het Mobiele Trainingscentrum is er de mogelijkheid om zelf een beginnende brand kunt blussen. Je wordt geïntroduceerd met verschillende soorten brandjes. Wat zou het mooi zijn als iedereen zelf een beginnende brand kan blussen! Maar het is nog niet zo eenvoudig. Kom langs en leer hoe je een brandblusser gebruikt, wat moet je juist wel en niet moet doen én hoe je voor je eigen veiligheid kan zorgen! 

Ervaar hoe het is om te vluchten uit een gebouw vol rook
In een ander gedeelte van het Mobiele Trainingscentrum kun je ervaren hoe het is om te moeten vluchten uit een gebouw dat vol rook is. In het mobiele centrum wordt gangenstelsel gemaakt dat vol met rook gezet wordt. Weet jij op onbekend terrein de uitgang te vinden?

Ervaar hoe het voelt om in 80°C te zitten
De deuren van het mobiele trainingscentrum gaan dicht en kleine brandjes gaan aan. De temperatuur loopt zomaar op tot 80°C. Terwijl jij binnen zit…

Loop langs!
Het mobiele trainingscentrum is voor iedereen vrij te bezoeken (Freezone voor gebouw Echo) op de volgende dagen:
10, 11 én 12 oktober 9.00 – 16.00 uur

TU Delft Noodnummer: bij spoed bel je 015 27 88 888

De meeste incidenten en calamiteiten op de campus moeten onmiddellijk en rechtstreeks worden gemeld bij de meldkamer van de TU Delft. Dit kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Na iedere melding neemt de centralist van de meldkamer actie, zoals het alarmeren van bhv en hulpdiensten en eventueel andere belanghebbenden of het inzetten van het TU Delft-crisisteam. De meldkamer bellen kan ook wanneer je je zorgen maakt om de veiligheid van jezelf of een ander. Let op: Bel je 112, dan komt de melding binnen bij de regiomeldkamer van politie, ambulance en brandweer en wordt de melding niet doorgegeven aan de meldkamer van de TU Delft.