Van 9 t/m 15 oktober 2023 vindt de nationale Week van de Veiligheid plaats. De TU Delft doet samen met de dienst Integrale Veiligheid, CREFM, HSE en ICT Security dit jaar voor de zesde keer mee met dit landelijke initiatief. Ook dit jaar vragen we jullie aandacht voor diverse veiligheidsthema’s die spelen in en rondom de campus van de TU Delft. Samen zorgen we ervoor dat de campus een veilige omgeving is om te studeren, werken, onderzoeken en te ontspannen.

Programma Week van de Veiligheid

Veiligheidsplein

10, 11 & 12 oktober | 12:00 - 15:00 uur

Ervaar zelf hoe een brandblusser werkt, hoe heet 80°C is of hoe het is om te ontsnappen uit een gangenstelsel vol rook! Ook kun je op het Veiligheidsplein demonstraties volgen over het veilig gebruik van verlengsnoeren, haspels en contactdozen, informatie verkrijgen over asbestsanering of antwoord krijgen op de vraag: wat gebeurt er na een brandmelding? Alle TU Delft studenten en medewerkers worden van harte uitgenodigd om langs te komen op het Veiligheidsplein.
Locatie: TU Delft Campus, Freezone G (paviljoen Bouwcampus).


Theatervoorstelling Safe Space van Stichting Time Out

10 oktober | 15.00 – 16.30 uur

Op verzoek van en samen met studenten ontwikkelden Stichting Time Out de basis voor een interactieve theatervoorstelling over het grijze gebied van seksuele intimidatie, discriminatie en machtsmisbruik in hun leer en leefomgeving. Wat is het? Waar en wanneer gebeurt het? Hoe ontstaat het? Hoe kan het beter? Zonder dat we met z’n allen in een kramp schieten, want grenzen opzoeken hoort bij ontwikkeling en vorming. Kennis floreert bij ruimte voor creativiteit, dialoog, experimenteren én grenzen verkennen.

Locatie: Auditorium, Aula (gebouw 20)
Taal: Nederlands

Masterclass Veilig Reizen

 11 oktober | 12.00 – 13.00 uur

Voor deze Masterclass hebben wij Adriaan Korevaar (van Shape your World) kunnen vastleggen. Met ondertussen bijna 30 jaar aan internationale ervaring bij bedrijven, NGO's en academische instellingen in Nederland en het buitenland is hij de uitgelezen persoon om inzichten te delen over veilig reizen. In deze interactieve Masterclass gaan we aan de hand van scenario's kijken hoe gebeurtenissen in het buitenland (en de reactie van de reiziger) uit de hand kunnen lopen. We bespreken hierin je eigen houding en gedrag in relatie tot de risico’s. We belichten hier zowel de situatie van de reiziger als ook het management van zulk soort situaties vanuit de TU Delft. Samen zorgen wij voor veiliger reizen
Taal: Engels

Masterclass Veiligheid: inspelen op menselijk gedrag

12 oktober | 13.00 – 14.00 uur

In deze masterclass deelt Associate Professor dr. Natalie van der Wal van de TU Delft inzichten uit haar onderzoek naar menselijk gedrag bij evacuaties en onthult ze methodes hoe je menselijk gedrag kunt beïnvloeden. Als afgestudeerde in cognitieve en neuropsychologie en als doctor op het gebied van kunstmatige intelligentie heeft ze een brug geslagen tussen menselijk gedrag en technologie. Haar diepgaande interesse in de vraag "Waarom handelen mensen zoals ze doen?" heeft haar geleid tot onderzoek over gedrag en veiligheid. Ze deelt ook waardevolle tips vanuit het vakgebied psychologie én het belang van goede communicatie. Hoe spreek je mensen het beste aan?

Je kunt deze masterclass hier terugkijken.
Taal: Nederlands

Test je security & privacy kennis

10, 11 en 12 oktober | 10:00 - 15:00 uur

Zenuwspiraal
Hoe lang heb jij nodig om de hacker te verslaan? Test of jouw zenuwen zijn bestand zijn tegen de spanning van een hack. Speltijden worden bijgehouden middels een timer en op het scorebord naast de zenuwspiraal getoond. De 3 snelste deelnemers van de dag ontvangen een cyber security prijs. 
Locatie: Freezone E

Hologram 
Hackers zijn overal. Het is daarom belangrijk dat je goed bent beschermd tegen digitale aanvallen. Weet jij de gevaren en risico’s te herkennen? Test hier je security & privacy kennis en maak kans op mooie cyber security prijzen!
Locatie: Echo

Marktkraam
Heel veel mensen accepteren blindelings alle cookies. Maar waarmee ga je eigenlijk precies akkoord gaat en wat gebeurt er daarna met jouw gegevens? Onze collega's van het security & privacy team vertellen je er graag meer over. De cookies die hier worden aangeboden kun je overigens wel blindelings accepteren ;)
Locatie: Freezone B

Kennisveiligheid: Loop langs en stel je vraag!

12 oktober 13:00 – 15:00

Wat weet jij als onderzoeker over Kennisveiligheid en hoe is dit van toepassing op jouw onderzoek? Heb je vragen? Loop langs en het programmateam Kennisveiligheid staat klaar voor je voor je vragen over kennisveiligheid.

Locatie: Aula, Commissiekamer 3
Taal: Nederlands, Engels
 

TU Delft Noodnummer: bij spoed bel je 015 27 88 888

De meeste incidenten en calamiteiten op de campus moeten onmiddellijk en rechtstreeks worden gemeld bij de meldkamer van de TU Delft. Dit kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Na iedere melding neemt de centralist van de meldkamer actie, zoals het alarmeren van bhv en hulpdiensten en eventueel andere belanghebbenden of het inzetten van het TU Delft-crisisteam. De meldkamer bellen kan ook wanneer je je zorgen maakt om de veiligheid van jezelf of een ander. Let op: Bel je 112, dan komt de melding binnen bij de regiomeldkamer van politie, ambulance en brandweer en wordt de melding niet doorgegeven aan de meldkamer van de TU Delft.