Gymmen in de toekomst

Hoe zullen we in de toekomst gymmen? De wereld verandert snel. Veranderende architectuur, nieuwe technologieën en materialen: ze kunnen allemaal leiden  tot veranderingen van de gymles.

Het is interessant voor leerlingen om zich een voorstelling te maken van de gymles van de toekomst. Wat zien zij als problemen in de huidige lessen, die ze zouden willen oplossen? Welke motiverende nieuwe gymlessen kunnen ze bedenken, en welke attributen zijn daarvoor nodig? Daar gaan ze mee aan de slag in de lessenserie ‘Gymmen in de toekomst’. In deze leshandleiding wordt het ontwerpen van een gymles stap voor stap beschreven en worden suggesties gedaan voor inspirerende werkvormen die zorgen voor creativiteit, samenwerken en het inleven in een ander.

De lessenserie is erg geschikt om uit te voeren in samenspraak met de gymleerkracht. Als ‘opdrachtgever’ kan die de kinderen inhoudelijk begeleiden, dienen als vraagbaak en feedback geven op presentaties. En de door kinderen geformuleerde problemen en oplossingen leveren de gymleerkracht weer inzicht en inspiratie op.

Het lespakket is hieronder gratis te downloaden.