Basketbal ontstond aan het eind van de negentiende eeuw en is inmiddels een van de populairste sporten ter wereld. Het is een teamsport bij uitstek, waar je gevoel voor samenspel, inzicht, snelheid en balbeheersing worden aangescherpt. Tegelijkertijd zijn vaardigheden en behendigheid belangrijker dan fysieke kracht, wat de sport voor zowel vrouwen en mannen erg aantrekkelijk maakt. 

Met een X-abonnement kun je gratis een sporthal of buitenveld reserveren, zodat je naast de verenigingstrainingen ook zelfstandig kunt basketballen. Je kunt online een tijdslot reserveren via de pagina Ruimte reserveren als X-abonnee.

Wil je met anderen een wedstrijdje spelen of trainen, dan dienen alle aanwezigen in het bezit te zijn van een X-abonnement. Op de pagina X-abonnement vind je een overzicht van de abonnementsvormen en tarieven. Zo heb je onder andere de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief een week lang het aanbod en de faciliteiten uit te proberen.

Prijs

Om te kunnen spelen heb je een geldig X-abonnement nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Reserveer een outdoor basketbalveld vooraf (max. 4 personen)

Draag comfortabele sportkleding een indoor schoenen en vergeet niet je eigen basketbal mee te nemen.

Basketbalvereniging Punch Basketball verzorgt in samenwerking met X de basketbalactiviteiten. Punch Basketball traint wekelijks bij X en speelt op zaterdag haar wedstrijden. Ze organiseren daarnaast vele activiteiten zoals feestjes en een jaarlijks internationaal toernooi.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement