Beachvolleybal is een olympische balsport. Twee teams, gescheiden door een net, proberen de bal op de grond in het vak van de tegenstander te krijgen. De sport is een variant op volleybal in de zaal en verschilt in een aantal opzichten; zoals de naam al impliceert speel je beachvolleybal op zand, bijvoorbeeld op het strand. Daarnaast speel je het spel in teams van twee tegen twee, en is de spelduur van een wedstrijd over het algemeen korter dan in de zaal.

Van april tot en met oktober kun je beachvolleybal spelen zonder begeleiding van een coach of trainer op één van de vier beachvolleybalvelden van X. Reserveer vooraf je veld via de webshop. Maximaal 4 personen kunnen op 1 veld terecht.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om een veld te kunnen reserveren.

Praktische Informatie

Alle niveaus
Vrij spelen - reserveren noodzakelijk
Beachvolleybal speel je op blote voeten, schoenen zijn niet nodig. I.v.m. de getroffen maatregelen vragen we je om zelf een bal mee te nemen.

D.S.B.V Shot verzorgt in samenwerking met X beachvolleybaltrainingen. Vanaf eind april kun je deelnemen aan ongeveer 10 trainingen (wekelijks), waarvoor je je kunt opgeven bij D.S.B.V. Shot. Je moet je hiervoor inschrijven bij Shot vòòr 1 maart. Aanmelden is op individuele basis, je hoeft voor de trainingen dus niet zelf een team te zoeken. 

Afhankelijk van je ervaring in zaal- en/of beachvolleybal wordt je ingedeeld in een groep van vergelijkbaar niveau; in deze groep blijf je de gedurende de gehele periode trainen. De trainingen zullen zo goed mogelijk worden aangepast op jouw niveau. Dit betekent dat de groepen met minder ervaring vooral aan de slag zullen gaan met de basistechnieken en -regels en de meer ervaren groepen dieper ingaan op verschillende tactieken.

Iedere training begint met een warming-up, gevolgd door een aantal oefeningen toegespitst op een bepaalde techniek/tactiek. De training eindigt met spelvormen en/of oefenpartijtjes.

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Verenigingstraining
Beachvolleybal speel je op blote voeten, schoenen zijn niet nodig. Zorg voor comfortabele sportkleding, een flesje water en eventueel een zonnebril en zonnebrandcrème.