De dansstijl ontleent haar naam aan de Indiase filmindustrie Bollywood, een combinatie van de miljoenenstad Bombay en Hollywood. Bollywooddans is een mix van klassieke- en volksdansen uit India en westerse stijlen zoals R&B en hiphop.

Docent Mihir nodigt jullie uit om elke week een energieke choreografie op te pakken, waarbij hij zijn inspiratie haalt uit reels van TikTok en Instagram. De choreografieën zijn een samenkomst van dansstijlen waar Bollywood de basis vormt. Je leert grooven op de heerlijke Bollywood-tracks met toevoegingen uit verschillende moderne stijlen zoals hiphip, house, shuffle, etc. Mihir’s aanstekelijke enthousiasme zorgt ervoor dat iedereen de choreografie onder de knie krijgt, of je nu beginnende of ervaren danser bent.

Rooster & inschrijven

Docent

Mihir Mehta

Een ingenieur in duurzame energie die ook van dansen houdt. Naast een opleiding in hiphop heeft Mihir zich het dansen vooral zelf aangeleerd. Dansen is hem iets heel natuurlijks. Het stelt hem in staat om zichzelf vrij te uiten en te bewegen, ongeacht hoe het eruit ziet. De afgelopen drie jaar heeft hij actief gedanst voor een bollyhop danscrew in Delft en het laatste jaar heeft hij zich, samen met zijn vrouw, vooral toegelegd op zijn solo- en duetdansen. Je kunt Mihir volgen op zijn YouTube-kanaal RMoves.