De boomwhacker is een melodisch slaginstrument. Boomwhackers zijn lichte holle kunststoffen buizen in verschillende lengtes met elk een eigen kleur en specifieke toonhoogte. Als je een buis tegen iets aan slaat - bijvoorbeeld een hand, been, vloer of tafel - produceren de trillingen een geluid.

Het idee om met kunststoffen buizen muziek te maken is niet nieuw. Er bestonden in de jaren 90 zogenaamde junk bands die afvalmateriaal gebruikten om percussiemuziek te maken. Plastic buizen waren hierbij populair, omdat deze door de aard en vorm van het materiaal al een eigen klankkast hadden.

In het ticketuur gaan we gezamenlijk muziek maken met dit fantastische melodische percussie-instrument. De docent neemt elke week een nieuw arrangement mee van een bekend popnummer. Dit kwartaal kan je onder andere aan de slag met: De Super Mario Theme, Hakuna Matata, Africa van Toto, Seven Nation Army van de White Stripes, Star Wars, Pirates of the Caribbean en Stand By Me.

Boomwhackers zijn vrolijk en super gemakkelijk te bespelen. Iedereen kan dus meedoen aan dit ticketuur, ook als je nog nooit muziek hebt gemaakt. Gegarandeerd kun je aan het einde van het uur één van deze bekende nummers spelen!

Rooster & inschrijven

Docent

José Villegas

José Villegas ("Zé Malandro") is een Spaanse percussionist, multi-instrumentalist, docent en componist, gevestigd in Rotterdam. Op 10-jarige leeftijd vroeg hij een bongo voor zijn verjaardag en leerde deze spelen van oude platen die hij had gevonden. Zijn tienerjaren stonden in het teken van flamenco, omdat hij op verschillende muziekscholen klassieke Spaanse gitaar studeerde. Zijn liefde voor Braziliaanse en Latijnse muziek begon tijdens zijn jeugd en hield nooit op. In 2013 besloot hij jazz en trompet te studeren aan The School of Jazz in Cádiz. Een jaar later volgde hij The Modern Music & Arts Center (CAMM) in Málaga. In 2017 reisde hij naar Rio de Janeiro en Salvador de Bahia om zijn techniek als percussionist te verbeteren, waarbij hij speelde met en leerde van gerenommeerde lokale muzikanten. Tegenwoordig zet hij zijn carrière voort als percussionist, zanger en trompettist.