Als DJ selecteer, bewerk en mix je nummers aan elkaar. Je kunt daarbij een eigen stijl ontwikkelen in je favoriete genre, bijvoorbeeld Latijns-Amerikaanse muziek (Latin). Kenmerkend aan Latin-muziek is het gebruik van Romaanse talen, zoals Spaans en Portugees. Als DJ draai je deze ‘sets’ van muziek via de radio of voor een groot publiek.

Deze unieke DJ-cursus wordt aangeboden in samenwerking met studentenvereniging SoSalsa.

In deze cursus maak je kennis met het genre ‘Latin’ en leer je alles wat je nodig hebt om te kunnen draaien voor publiek: van het sorteren van je muziek, het mixen van verschillende stijlen tot het lezen van het publiek waar je voor staat te draaien. Je maakt hierbij gebruik van een mengpaneel en een laptop met muziekbestanden. Je leert volumes, tonen en snelheid van nummers aan te passen, zodat je de nummers mooi in elkaar kunt laten overlopen. 

De cursus wordt gegeven op een informele, toegankelijke manier en biedt veel ruimte voor persoonlijke aandacht en oefening. Na deze cursus bezit je de kennis die je nodig hebt en is het alleen nog belangrijk om veel te oefenen!

Rooster & Inschrijven

Docent

Brian Bouwmeester

Brian is al jaren actief als professioneel DJ, waaronder in Amsterdam als all-round DJ. Hij weet je haarfijn uit te leggen hoe je verschillende genres aan elkaar mixt of waarom je dit soms beter niet kunt doen. Affiniteit met Latin muziek heeft hij zeker ook: op de dansvloer kan hij prima uit te voeten in de stijlen salsa, bachata, rueda en kizomba.

Mirko Dunnewind

Mirko’s passie is Latin muziek. Hij danst graag Latin dansen, zoals salsa en bachata. Daarnaast heeft hij veel affiniteit met de techniek achter de muziek en is daarom ook actief als DJ op de Latin-feesten van SoSalsa!.