De drummer is, onafhankelijk van genre en stijl, veelal de motor van een band. Bij het spelen van nummers bepaalt de drummer het ritme en het tempo. Tot het begin van de 20ste eeuw werden alle ritmische instrumenten nog apart bespeeld door meerdere slagwerkers. Het langzamerhand samenvoegen van de verschillende onderdelen tot één drumstel gebeurde vooral vanuit praktische en economische overwegingen. Om alle onderdelen te kunnen bespelen gebruikt een drummer zowel de armen als de benen. Hierbij is een goede coördinatie van de ledematen van belang.

Bij X heb je de mogelijkheid om een privécursus Drummen te volgen. Iedereen kan zich opgeven voor deze cursus, of je nu een beginner bent of een ervaren drummer. Deze privélessen geven je de kans om in je eigen tempo te leren en je eigen uitdagingen te stellen. Wil je werken aan je techniek, je notenschrift verbeteren, in een hoger tempo leren spelen en/of je creativiteit verbeteren? Of misschien wil je je concentreren op het spelen van accenten en ritmes of je verdiepen in een specifiek muziekgenre, zoals jazz, latin, funk of metal? De inhoud van de cursus wordt volledig aangepast aan jouw niveau en leerdoelen.

Rooster & inschrijven

Docent

Jean-Clair de Ruwe

Jean-Clair de Ruwe’s passie voor drummen ontstond al op jonge leeftijd. In 1998 werd hij op 16-jarige leeftijd toegelaten tot de afdeling jong talent van het Utrechts Conservatorium waar hij in 2004 cum laude zijn studie heeft afgerond. Hij speelde jarenlang op diverse podia, festivals, clubs en theaters in binnen en buitenland. De behoefte om zich verder te ontplooien bracht hem twee keer (2011 en 2016) naar de ‘Big Apple’, waar hij veel inspiratie opdeed en lessen volgde bij o.a. Rodney Green en Kenny Washington. Jean-Clair is daarnaast acht jaar verbonden geweest als vakdocent drums aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten in Utrecht. Op dit moment geeft hij met veel plezier privéles in zijn eigen studio in Den Haag.

http://jeanclairderuwe.nl