De drummer is, onafhankelijk van genre en stijl, veelal de motor van een band. Bij het spelen van nummers bepaalt de drummer het ritme en het tempo. Tot het begin van de 20ste eeuw werden alle ritmische instrumenten nog apart bespeeld door meerdere slagwerkers. Het langzamerhand samenvoegen van de verschillende onderdelen tot één drumstel gebeurde vooral vanuit praktische en economische overwegingen. Om alle onderdelen te kunnen bespelen gebruikt een drummer zowel de armen als de benen. Hierbij is een goede coördinatie van de ledematen van belang.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

  • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
  • 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht; wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Goede hygiëne blijft belangrijk.
  • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.
  • Binnen in Cafe X en bij sommige evenementen is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Lees meer

Bij X heb je de mogelijkheid om een privécursus Drummen te volgen. Iedereen kan zich opgeven voor deze cursus, of je nu een beginner bent of een ervaren drummer. Deze privélessen geven je de kans om in je eigen tempo te leren en je eigen uitdagingen te stellen. Wil je werken aan je techniek, je notenschrift verbeteren, in een hoger tempo leren spelen en/of je creativiteit verbeteren? Of misschien wil je je concentreren op het spelen van accenten en ritmes of je verdiepen in een specifiek muziekgenre, zoals jazz, latin, funk of metal? De inhoud van de cursus wordt volledig aangepast aan jouw niveau en leerdoelen.

Rooster & inschrijven

Docent

Wytze van der Zweep

Wytze studeerde slagwerk aan het conservatorium en specialiseerde zich hier in Jazz muziek. Tegenwoordig treedt hij op als drummer, percussionist en/of zanger in verschillende bands zoals: Nice Company2, Flower to the People en FusionAtics. Ook werkt hij als docent slagwerk op alle niveaus en in alle genres bij verschillende organisaties waaronder X.

www.vdzweep.nl
www.zweepslag.net