Met ingang van afgelopen 6 juli is de Fitness voorzichtig open gegaan. Vanaf maandag 20 juli is het aantal personen dat tegelijkertijd in de Fitness kan sporten opgehoogd. Vanaf donderdag 23 juli kun je bovendien ook in de vroege ochtenden vanaf 08:00 uur terecht. De inschrijving voor deze nieuwe tijdsloten start woensdag 22 juli om 13:00.

Let op: je kunt maximaal één week vooruit een plek reserveren, met een maximum van drie tijdsloten per week. Zo hebben zoveel mogelijk mensen de gelegenheid om te komen fitnessen. Daarnaast merken we dat niet iedereen daadwerkelijk komt sporten die wel een plek heeft geserveerd. Dit is natuurlijk jammer voor anderen die wél graag willen sporten, maar niet de kans krijgen omdat de tijdsloten vol zaten.

Heb je een tijdslot gereserveerd maar maak je hiervan geen gebruik, zorg dan dat je tijdig je reservering annuleert, zodat iemand anders dat plekje kan vullen.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Fitness richt zich op het verbeteren van je kracht en/of uithoudingsvermogen. Fitness oefeningen focussen zich vaak op specifieke spiergroepen en worden gebruikt om blessures te voorkomen. Bij fitness kan je ook een uitgebreid trainingsprogramma maken wat gericht is op individuele behoefte en vaardigheden en bestaan vaak uit diverse oefeningen, zoals squatten, bankdrukken en chin-up. 

Prijs

Om gebruik te kunnen maken van de fitness heb je een X-abonnement en een aanvullend fitnessabonnement nodig.Bekijk het prijsoverzicht.

Abonnementenoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Reserveren van een tijdsslot vooraf is verplicht. Max. 3 tijdssloten per week.
In de Fitness zijn sportkleding, zaalschoenen, een handdoek en een bidon verplicht. De introductietraining Fitness vindt momenteel niet plaats.