Freerunnen is een groeiende urban sport, waarbij je jezelf met gymnastische technieken, zoals flips en vaults, door je omgeving beweegt. Bij deze sport zijn kracht, techniek en vooral creativiteit erg van belang. Alhoewel je ook individueel kunt freerunnen, is het een sociale sport, waarbij vaak in groepen wordt getraind waarin je uitgedaagd wordt boven jezelf uit te stijgen.

 

Freerunning op X is ontstaan uit studenteninitiatief KONG en wordt beoefend op eigen gelegenheid. Eén keer per week trainen zij binnen bij X. Op deze manier ontstaat een fijne omgeving om op eigen gelegenheid te oefenen en beter te worden.

Veiligheid
X en KONG zorgen samen voor een zo goed en veilig mogelijke trainings- en sportomgeving. Deelname aan freerunning brengt echter logischerwijs altijd een bepaald niveau van risico’s met zich mee. Deelname geschiedt daarmee volledig op eigen verantwoordelijkheid. Ben je daarom goed bewust van jouw eigen mogelijkheden en grenzen. Twijfel je? Vraag dan hulp! Er zijn voldoende aanwezige andere sporters die jou graag willen helpen.

Rooster & inschrijven

Vereniging