De akoestische gitaar kent twee typerende soorten: de steelstringgitaar; ook wel westerngitaar genoemd en de klassieke variant met nylon snaren; de Spaanse gitaar. Beiden hebben een kenmerkend geluid. Zo werd met de Spaanse gitaar de Spaanse flamenco en klassieke barokmuziek gespeeld. De steelstringgitaar komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd vooral voor blues en countrymuziek bespeeld. Tegenwoordig worden beide soorten voor allerlei verschillende soorten muziek ingezet, zoals pop, rock, gypsy-muziek en singer-songwritersongs. De technieken waar de gitaar mee bespeeld kan worden is voor beide gitaren hetzelfde.

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde gitarist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het verbeteren van je ritme, je techniek, improvisatie of het spelen van bepaalde arrangementen of nummers. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om je leerdoelen te bereiken.

Rooster & inschrijven

Docent

Boris Mogilevski

Boris behaalde zijn Master of Music in Jazz gitaar aan Codarts in Rotterdam. Tegenwoordig is hij docent akoestische gitaar en ukelele bij X en geeft hij privé en online lessen bij andere organisaties. Boris speelt daarnaast in meerdere bands waarmee hij de hele wereld over toert.

www.borismogilevski.com

Junhyung An

Junhyung An is een in Korea geboren gitarist, componist, muziekleraar en onderzoeker. Toen hij 7 jaar oud was, begon hij piano te spelen. Na 5 jaar wilde hij een ander instrument proberen, en toen vond hij de liefde van zijn muzikale leven, gitaar. Junhyung studeerde jazz gitaar aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en deed onderzoek naar de cross-over tussen Jazz gitaar en Koreaanse traditionele muziek aan het Orpheus instituut en de Universiteit Leiden. Vanaf zijn studietijd tot nu, is hij actief op tournee geweest in en buiten Europa.