De akoestische gitaar kent twee typerende soorten: de steelstringgitaar; ook wel westerngitaar genoemd en de klassieke variant met nylon snaren; de Spaanse gitaar. Beiden hebben een kenmerkend geluid. Zo werd met de Spaanse gitaar de Spaanse flamenco en klassieke barokmuziek gespeeld. De steelstringgitaar komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd vooral voor blues en countrymuziek bespeeld. Tegenwoordig worden beide soorten voor allerlei verschillende soorten muziek ingezet, zoals pop, rock, gypsy-muziek en singer-songwritersongs. De technieken waar de gitaar mee bespeeld kan worden is voor beide gitaren hetzelfde.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

  • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Binnen bij X geldt een coronatoegangsbewijs.
  • Bij uitsluitend gebruik van de buitenfaciliteiten mag je X betreden via het hek buiten bij de tennisbanen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Uitzondering: tijdens een sportactiviteit.
  • Draag binnen bij X een mondkapje. Uitzonderingen: tijdens een sportactiviteit en/of als een mondkapje de activiteit belemmert.
  • Kleedkamers, toiletten en kluisjes zijn beschikbaar. Neem zo min mogelijk spullen mee en kom bij voorkeur al omgekleed naar X.
  • Goede hygiëne blijft belangrijk.
  • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.

Lees meer

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde gitarist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op het verbeteren van je ritme, je techniek, improvisatie of het spelen van bepaalde arrangementen of nummers. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om je leerdoelen te bereiken.

Rooster & inschrijven

Docent

Boris Mogilevski

Boris behaalde zijn Master of Music in Jazz gitaar aan Codarts in Rotterdam. Tegenwoordig is hij docent akoestische gitaar en ukelele bij X en geeft hij privé en online lessen bij andere organisaties. Boris speelt daarnaast in meerdere bands waarmee hij de hele wereld over toert.

www.borismogilevski.com