Er zijn weinig andere instrumenten zo veelzijdig als de elektrische gitaar. Ze zijn geschikt voor allerlei muziekstijlen zoals rock, blues, pop en jazz. Er zijn veel verschillende merken en soorten elektrische gitaren en hun geluid varieert van het ene merk tot het andere, afhankelijk van de houtsoort, vorm en pickups en natuurlijk de speler zelf. De elektrische gitaar kent zijn oorsprong in het begin van de jaren 1930 toen er microfoons (pickups) werden toegevoegd aan de akoestische stalen snaargitaar. Sindsdien hebben enkele van de meest opmerkelijke muzikanten bijgedragen aan de muziekindustrie door met dit instrument op te treden, te componeren en muziek op te nemen. Enkele van de meest opmerkelijke gitaristen door de hele geschiedenis heen zijn: Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Jimmy Page, BB King, Eric Clapton, Steve Vai, Wes Montgomery en nog veel meer.

De privécursus is voor iedereen geschikt, ongeacht of je beginnende of (ver)gevorderde gitarist bent. Je hebt de ruimte om je eigen leertempo te volgen en te onderzoeken waar jouw uitdagingen liggen. De inhoud van de cursus wordt aangepast op jouw niveau en leerdoelen. De focus kan bijvoorbeeld liggen op  het verbeteren van je ritme, je techniek, improvisatie of het spelen van bepaalde arrangementen of nummers. Met behulp van verschillende oefeningen, begeleidende muziek en ander materiaal ga je aan de slag om je leerdoelen te bereiken.

Rooster & inschrijven

Docent

Boris Mogilevski

Boris behaalde zijn Master of Music in Jazz gitaar aan Codarts in Rotterdam. Tegenwoordig is hij docent akoestische gitaar en ukelele bij X en geeft hij privé en online lessen bij andere organisaties. Boris speelt daarnaast in meerdere bands waarmee hij de hele wereld over toert.

www.borismogilevski.com

Junhyung An

Junhyung An is een in Korea geboren gitarist, componist, muziekleraar en onderzoeker. Toen hij 7 jaar oud was, begon hij piano te spelen. Na 5 jaar wilde hij een ander instrument proberen, en toen vond hij de liefde van zijn muzikale leven, gitaar. Junhyung studeerde jazz gitaar aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en deed onderzoek naar de cross-over tussen Jazz gitaar en Koreaanse traditionele muziek aan het Orpheus instituut en de Universiteit Leiden. Vanaf zijn studietijd tot nu, is hij actief op tournee geweest in en buiten Europa.