Golfsurfen is een watersport waarbij de surfer gebruik maakt van de kracht van de golfslag om zich naar het strand te laten glijden. Golven zijn in er in allerlei verschillende vormen, afhankelijk van de kustlijn, richting en kracht van de stroming. Een surfer probeert zo veel mogelijk snelheid te behalen door het juiste gedeelte van de golf op te zoeken. 

Boardsportvereniging DROP Delft verzorgt in samenwerking met X verschillende golfsurfactiviteiten zoals clinics, uitjes en lessen. Je kunt alleen via deze vereniging golfsurfen. Deze activiteiten worden geregeld georganiseerd. 

Bij DROP is een grote groep enthousiaste surfers van allerlei niveaus aangesloten, van beginners tot vergevorderden. Er zijn geen vaste trainingstijden, maar bij geschikt weer is er altijd wel iemand van jouw niveau om samen mee te oefenen. Daarnaast wordt er minstens twee keer per jaar een surftrip naar een populaire bestemmingen zoals Frankrijk, Engeland of Marokko georganiseerd.

Hoewel je het niet zou verwachten kun je gemiddeld zeker een paar keer per maand in Nederland surfen. In de winter is het vaak erg koud en heb je dikke kleding nodig, maar zijn de golven het best. In de zomer is het comfortabel surfen maar zijn er vaak kleinere golven. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Voor beginners is er bij DROP materiaal beschikbaar.