Hardlopen is bij uitstek een sport waarin je je ziel en zaligheid kwijt kunt en kent verschillende trainingsvormen. Je kunt in de openlucht trainen, in groepsverband én wanneer het zo uitkomt, individueel. Ook in de afstand kun je veel variatie aanbrengen. Hardlopen brengt bovendien een aantal voordelen met zich mee; je conditie verbetert, je weerstand neemt toe en je humeur verbetert. Lopen is dé manier om te werken aan je lichaam én geestelijke gezondheid.

Hardloopschema
Hardloopdocent Jos Tóth heeft een trainingsschema opgesteld voor beginners en gevorderden hardlopers om zelf mee te trainen. Download het schema hier

Voor deelname aan deze les is het belangrijk dat je al minimaal enige hardloopervaring hebt. In een groep van gevarieerd niveau – van lichtgevorderden tot vergevorderden – krijg je de ruimte om jouw loopdoelen te realiseren. Bijvoorbeeld een lange afstand lopen of je prestatie op de 5, 10 of 21 kilometer verbeteren. De training omvat een warming-up, gevolgd door rek- en strekoefeningen, core stability-oefeningen en loopstijlscholing. Daarna start de ‘echte’ training en ga je meters maken. De training wordt afgesloten met een cooling down en rek- en strekoefeningen. Bij regelmatige deelname ontvang je een trainingsschema.

Rooster & inschrijven

Docenten

Jos Tóth

Jos Tóth loopt al hard sinds 1980. Hij heeft hiertoe ook een opleiding (Atletiekunie) gevolgd en heeft in 2014 en in 2017 al hardlooptrainingen verzorgd aan studenten van de TU Delft. Hardlopen wordt door hem gezien als een integrale beleving; hij laat alle aspecten aan bod komen die je tot een allround loper maken met steeds nieuwe trainingsvormen, parcoursen en een grote variatie in oefeningen. Hij vindt contact met de groep én de individuele deelnemers essentieel.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur 
Draag hardloopschoenen, dat is belangrijk om blessures te voorkomen. Kleed je in comfortabele (sport)kleding die voldoende warmte biedt in de buitenlucht. Vergeet niet om signaallichtjes en reflectiemateriaal te dragen als het donker is.