Hatha yoga is een vorm van yoga die bestaat uit het uitvoeren van verschillende asana's (houdingen) en pranayama (ademhalingstechnieken), waarbij de focus ligt op ontspanning en ruimte is voor meditatie. De ademhalingsoefeningen maken je bewust van de verbinding tussen lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga word je je sneller bewust van signalen die je lichaam afgeeft.

Tijdens de groepsles beoefen je Hatha yoga vanuit verschillende houdingen; staand, zittend en liggend. De yogahoudingen bevorderen een rechte wervelkolom, sterkere spieren met een betere doorbloeding. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontspanning van lichaam en geest door middel van gerichte ademhalings- en concentratieoefeningen. Met een yogales investeer je in jezelf door de tijd te nemen voor beweging en ontspanning.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yogaopleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga-studio geopend. Iris’ Hatha Yoga-lessen bevatten veel oefeningen die focussen op ademhaling, ontspanning en het leniger worden door middel van stretchen. Haar Power Yoga is een op fitnessgebaseerde uitoefening van Vinyasa, waarbij de beweging synchroon wordt uitgevoegd met de beweging.

www.yoga-mariposa.com

Astrid Bontenbal

Astrid Bontenbal volgde een interne yoga-opleiding bij het Body & Mind-centrum Merlijn en bekwaamde zich in onder andere Power Yoga, Hatha Yoga en Sivananda Yoga. Ze is yogadocente sinds 2011. Daarnaast gaf zij les tijdens verschillende evenementen en heeft ze ‘office yoga’ voor collega’s op kantoor gedoceerd. De Hatha Yoga-lessen van Astrid bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van kracht, balans en lenigheid, maar bovenal bedoeld om lichaam en geest te ontspannen.