Hatha yoga is een vorm van yoga die bestaat uit het uitvoeren van verschillende asana's (houdingen) en pranayama (ademhalingstechnieken), waarbij de focus ligt op ontspanning en ruimte is voor meditatie. De ademhalingsoefeningen maken je bewust van de verbinding tussen lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga word je je sneller bewust van signalen die je lichaam afgeeft.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Tijdens de groepsles beoefen je Hatha yoga vanuit verschillende houdingen; staand, zittend en liggend. De yogahoudingen bevorderen een rechte wervelkolom, sterkere spieren met een betere doorbloeding. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontspanning van lichaam en geest door middel van gerichte ademhalings- en concentratieoefeningen. Met een yogales investeer je in jezelf door de tijd te nemen voor beweging en ontspanning.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yogaopleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga-studio geopend. Iris’ Hatha Yoga-lessen bevatten veel oefeningen die focussen op ademhaling, ontspanning en het leniger worden door middel van stretchen. Haar Power Yoga is een op fitnessgebaseerde uitoefening van Vinyasa, waarbij de beweging synchroon wordt uitgevoegd met de beweging.

www.yoga-mariposa.com

Astrid Bontenbal

Astrid Bontenbal volgde een interne yoga-opleiding bij het Body & Mind-centrum Merlijn en bekwaamde zich in onder andere Power Yoga, Hatha Yoga en Sivananda Yoga. Ze is yogadocente sinds 2011. Daarnaast gaf zij les tijdens verschillende evenementen en heeft ze ‘office yoga’ voor collega’s op kantoor gedoceerd. De Hatha Yoga-lessen van Astrid bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van kracht, balans en lenigheid, maar bovenal bedoeld om lichaam en geest te ontspannen.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Draag gemakkelijk zittende kleding, neem een handdoek mee en eventueel een (fleece)dekentje voor de eindontspanning.

Online: leg een (yoga)mat of handdoek klaar.