Heels Dance is een dansvorm die ontstaan is in de Verenigde Staten en Europa in de late 20e en vroege 21e eeuw, genoemd naar één van zijn onderscheidende kenmerken: het dragen van schoenen met hoge hakken. Heels Dance is een solodansgenre dat regelmatig voorkomt in routines die te zien zijn in pop- en hiphopmuziekvideo's. Deze stijl combineert veel verschillende technieken en genres, waaronder latin, jazz, hiphop en meer!

In deze cursus leer je allereerst hoe je op hakken kunt lopen en daarna hoe je op hakken kunt dansen door middel van verschillende bewegingen en technieken. Tijdens de lessen leer je hoe je kwetsbaar kunt zijn en ontdek je wie je bent als vrouw, femme, persoon. Deze cursus is voor alle genders en deze dans is een kunstvorm waarbij je nieuwe kanten van jezelf ontdekt!

In deze beginnerscursus ligt de nadruk op de basisaspecten zoals lopen, oefeningen om de flexibiliteit en kracht te verbeteren, lichaamsisolatie, improvisatie en vloerwerk. Elke les starten we met een warming-up, gevolgd door enkele loopoefeningen en oefeningen om je technieken en kracht te verbeteren. Tot slot werken we aan een choreografie op verschillende soorten muziek.

Rooster & inschrijven

Docent

Dawn Verkerk

Dawn danst al zo’n 15 jaar hip-hop. Ze is begonnen met hip-hopwedstrijden waar ze met haar team meerdere titels heeft gewonnen, waaronder de bekende Kunstbende wedstrijd. Daarna heeft ze veel hip-hop lessen gevolgd bij Global Dance Centre in Amsterdam en op verschillende festivals en evenementen opgetreden. Na veel docentervaring op te hebben gedaan bij lokale dansverenigingen in Delft (SoSalsa & D.S.D.A. Dynamic) geeft ze nu ook les bij X.

Instructievideo kleding & hakken