Al eeuwenlang wordt er in Europa en India een spel gespeeld met een stok en een bal, van waaruit het hockey is ontstaan zoals we deze tegenwoordig kennen. Hockey is een van de populairste teamsporten in Nederland. De Nederlandse hockeysport wordt al jaren op wereldniveau gespeeld. En niet zonder succes: een olympische titel, een wereldtitel en een Europese titel werden al eens behaald door de Nederlandse dames- en herenploegen. 

Hockeyverenigingen Dopie, D.S.H.C. en Scoop verzorgen in samenwerking met X de hockeytrainingen. Deze trainingen zijn alleen te volgen via een van deze verenigingen.

Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers. Elk team heeft een eigen trainer. In het weekend vinden de wedstrijden plaats. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd.

De training begint met een warming-up van inlopen en inspelen. Vervolgens komt zowel de techniek als tactiek aan bod in verschillende oefeningen. De training eindigt met een oefenwedstrijd.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische Informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig

Draag sportkleding en hockeyschoenen. Neem bovendien je scheen- en gebitsbeschermers en je eigen hockeystick mee

/* */