Al eeuwenlang wordt er in Europa en India een spel gespeeld met een stok en een bal, van waaruit het hockey is ontstaan zoals we deze tegenwoordig kennen. Hockey is een van de populairste teamsporten in Nederland. De Nederlandse hockeysport wordt al jaren op wereldniveau gespeeld. En niet zonder succes: een olympische titel, een wereldtitel en een Europese titel werden al eens behaald door de Nederlandse dames- en herenploegen. 

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiĆ«neredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiĆ«nemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Hockeyverenigingen Dopie, D.S.H.C. en Scoop verzorgen in samenwerking met X de hockeytrainingen. Deze trainingen zijn alleen te volgen via een van deze verenigingen.

Aan het begin van elk collegejaar worden teams gemaakt op basis van de verschillende niveaus van de spelers. Elk team heeft een eigen trainer. In het weekend vinden de wedstrijden plaats. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd.

De training begint met een warming-up van inlopen en inspelen. Vervolgens komt zowel de techniek als tactiek aan bod in verschillende oefeningen. De training eindigt met een oefenwedstrijd.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische Informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig

Draag sportkleding en hockeyschoenen. Neem bovendien je scheen- en gebitsbeschermers en je eigen hockeystick mee