Hout: je komt er elke dag wel mee in aanmerking. Het heeft ontzettend veel functionaliteiten en toepassingen. Tijdens deze cursus leer je het materiaal op een heel nieuwe manier kennen, en doordat je met nieuwe technieken werkt, kun je echt iets unieks creëren.

In deze cursus ervaar je dat het materiaal hout ontzettend veelzijdig is. Wist je dat het bijvoorbeeld veel dezelfde kwaliteiten heeft als plastic? Het is buigzamer dan je denkt! In de cursus ga je hout buigen over een mal; het zogenaamde lamineren. Door dit te combineren met digitale technieken en een beetje verbeeldingskracht, ontstaan originele sculpturen.

Omdat dit geen standaard techniek is, is de cursus voor alle niveaus toegankelijk. 

Rooster & inschrijven

Docent

Nora van Krimpen

Nora van Krimpen was werkzaam als scheepsmeubelmaker van 1999 t/m 2007. Erna ging ze aan de  slag bij kunstacademie Rotterdam (Willem de Kooning Academie) als instructeur houtwerkplaats. Dit combineert zij de afgelopen vijf jaar met werkzaamheden voor haar eigen ontwerpbureau; studio igNor. Als docent maakt Nora gebruik van digitale en ambachtelijke technieken. Deze combinatie geeft veel ruimte voor eigen artistieke ontplooiing, verdieping van praktische vaardigheden en originaliteit. 

www.ignor.nl

De Open Studio Houtbewerking is beschikbaar na het afronden van een cursus Houtbewerking óf Meubelontwerp, ook als je zelf al ervaring hebt met houtbewerking kan je toegang krijgen. Open Studio is vrij toegankelijk met een X-abonnement op de momenten dat er een assistent aanwezig is. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. De assistent helpt je waar nodig; om tips en advies te geven en om ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur op een verantwoorde en veilige manier worden gebruikt. 

Tijdens de Open Studio Houtbewerking kun je gebruik maken van handgereedschap en kleine machines. Daarnaast zijn is er materiaal beschikbaar voor aankoop. Je kunt ook je eigen materialen meenemen.

Ben je benieuwd wat er elk weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd
Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf, de dag ervoor vanaf 13:00 uur
Vrijdag van 18:00 tot 23:00 en zaterdag van 12:00 tot 18:00