Jazzballet, ook bekend als jazzdance, is één van de meest veelzijdige stijlen die de danswereld kent. De techniek en structuur van de jazzdance kan gezien worden als een samensmelting van invloeden van dansstijlen waarin vooral ritme, muzikaliteit en geaardheid van bewegen een belangrijke rol spelen. Jazzdance is voortdurend in ontwikkeling en is een mix van verschillende technieken en stijlen, zoals streetdance, funk, show, musical, African style en moderne dans.

Tijdens de beginnerscursus Jazzballet leer je de basis van jazzballet, met aandacht voor ritme, dynamiek, isolaties, muzikaliteit, krachtopbouw en stretching. Er komen verschillende jazzbewegingen aan bod en je leert ook hoe deze heten. Jazzdance heeft namelijk net als klassiek ballet een eigen vocabulaire aan danstermen. Je besteedt aandacht aan je techniek en leert de volledige ruimte te benutten. De oefeningen worden stap voor stap opgebouwd en uiteindelijk in een combinatievorm gedanst.

Je gaat aan de slag met ritme, dynamiek, isolaties, muzikaliteit, krachtopbouw en stretching. Als je de basis reeds onder de knie hebt, worden de bewegingen complexer en uitdagender. Bij nieuwe jazzbewegingen leer ook hoe deze heten. De oefeningen worden samengevoegd tot uitdagende danscombinaties. Hierbij is er aandacht wordt voor techniek, ruimtegebruik, inleving en performance.

Rooster & inschrijven

Docent

Neil Dolan

Neil volgde zijn opleiding aan Laine Theatre Arts. Na zijn afstuderen woonde hij in Londen en trad op in het Britse theater voordat hij een jaar in Amerika ging werken. Tijdens zijn carrière heeft Neil in heel Europa opgetreden in verschillende musicals zoals: Show Boat, We Will Rock You, Cabaret en West Side Story. In 2011 verhuisde hij naar Nederland om deel uit te maken van de originele Nederlandse cast van Wicked in Scheveningen. De afgelopen 6 jaar heeft Neil theatervoorstellingen geregisseerd en gechoreografeerd door heel Nederland. Neil is erg enthousiast om het X team te komen versterken als Modern en Jazz docent.