Jiu jitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst die is geïnspireerd op verdedigingstechnieken van de Samoerai. Jiu jitsu bestaat uit een combinatie van werp- en greeptechnieken gecombineerd met slag-, stoot-, en traptechnieken. Eén van de belangrijkste principes is het gebruik maken van de kracht en vaart van je tegenstander, om bijvoorbeeld een worp uit te voeren. Een lichter en kleiner persoon kan zich hierdoor ook verdedigen tegen een grotere, sterkere tegenstander.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

  • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
  • Binnen bij X geldt een coronatoegangsbewijs. Dit geldt ook voor tennissen in de ballonhal.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Tijdens sport- of cultuuractiviteiten mag de 1,5 meter afstand losgelaten worden.
  • Draag een mondkapje als je je binnen in het gebouw verplaatst. Dit hoeft niet tijdens het beoefenen van sport- of cultuuractiviteiten.
  • Toeschouwers zijn niet toegestaan.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Goede hygiëne blijft belangrijk.
  • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.

Lees meer

Tijdens de beginnersles leer de basistechnieken van jiu jitsu. De les begint met een warming-up en gaat over in het oefenen van de verschillende verdedigingstechnieken. De focus ligt op het aanleren van valtechnieken, het loskomen uit grepen en het ontwijken en overnemen van een aanval. Ook leer je om jezelf vanaf de grond te verdedigen in situaties met één of meerdere aanvallers. Wanneer je de basistechnieken onder de knie hebt ga je deze toepassen in verschillende manieren van sparren (randori).

Rooster & inschrijven

Docent

Dick van Wijngaarden

Dick is opgeleid als sportleraar aan het CIOS Overveen. Hier volgde hij ook een judoleraren opleiding en specialiseerde hij zich in Budo (Japanse Vechtsport). Hij beheerst karate (derde Dan), jiu jitsu (eerste Dan) en judo (tweede Dan). Daarnaast heeft Dick een opleiding tot mindfulness docent gevolgd. Dick is werkzaam als Budo trainer, circuittrainer en geeft mindfulness lessen bij X.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Draag een jiu-jitsupak en witte band. In de eerste les kun je een lange sportbroek en t-shirt dragen, in een later stadium wordt verwacht dat je je eigen pak aanschaft. Informeer hierover bij de docent.

De Delftse studenten Budosport Vereniging D.S.B.V. Yoroshi organiseert gevorderde trainingen voor budosporten in samenwerking met X. De focus van de trainingen is op sparren en het trainen van gevorderde technieken. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor Yoroshi-leden en vinden, net zoals de ticketuren, plaats in de Dojo of Combat van X. 

Natuurlijk kan je met een Yoroshi-lidmaatschap meer doen dan alleen meedoen met de gevorderden trainingen. Zo organiseert Yoroshi sociale evenementen en bandexamens voor haar leden, en worden er regelmatig Budosport-gerelateerde klinieken georganiseerd zoals pistoolontwapening, Eskrima en buitentrainingen.

Meer informatie over de vereniging, de sporten en de trainingstijden kun je vinden op Yoroshi.nl. Bij vragen kun je altijd mailen naar bestuur@yoroshi.nl.

 

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement