Braziliaanse jiu jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich richt op het zo snel mogelijk naar de grond brengen van de tegenstander om daar vervolgens verder te gaan met het grondgevecht. Het idee achter deze discipline is dat een klein of zwakker persoon met de juiste technieken en bewegingen zichzelf kan verdedigen tegen een sterker en groter persoon.

De trainingen bestaan uit drie elementen: warming-up, technieken en sparring. De warming-up bestaat uit specifieke oefeningen voor BJJ, deze oefeningen zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren wat de kans op blessures tijdens de training verkleind. Na de warming-up volgen de technieken. Tijdens deze sessie worden de bewegingen en principes van BJJ met een partner beoefend. Het laatste deel van de training wordt er gesparred. Sparring is een belangrijk onderdeel van BJJ waarbij de geleerde oefeningen en principes toegepast moeten worden op een bewegende tegenstander.

Docent

Shely dos Santos Santana

Shely beoefent Capoeira al sinds hij acht jaar oud is. Sinds 2007 geeft hij ook Capoeira les, tot 2013 deed hij dit in Argentiniƫ. Daarnaast is hij in 2004 begonnen als kickbokser, zijn eerste professionele gevecht was in 2009.

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur

Voor de les is het dragen van een Jiu Jitsu pak (Gi) een vereist.