Judo is een Japanse verdedigingssport die in 1882 door de Japanner Jigoro Kano is bedacht. De basis van deze sport ligt in de zelfverdedigingskunst jiu jitsu. Het grootste verschil tussen deze sporten is dat er bij judo, met uitzondering van ‘kata’s’, geen gebruik wordt gemaakt van trappen en stoten. Een belangrijk principe van judo is om met minimale inspanning de maximale doeltreffendheid te behalen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door slim gebruik te maken van de kracht van de tegenstander. 

Tijdens de lessen leer je de basistechnieken van judo. De les begint altijd met een warming-up, waarna je aan de slag gaat met de basistechnieken zoals worpen, overnames, combinaties, houdgrepen, armklemmen en verwurgingen. Sparren is een belangrijk onderdeel van judo, die in de vorm van oefengevechten, ook wel ‘randori’ genoemd, worden uitgevoerd. Aan het eind van de lessen beheers je de valtechnieken en kun je een aantal basistechnieken uitvoeren. Ook heb je de mogelijkheid om een bandexamen af te leggen, waarin je de geleerde technieken demonstreert. Op basis hiervan wordt bepaald in welke graad (te herkennen aan de kleur) je je bevindt. 

Rooster & inschrijven

Docent

De Delftse studenten Budosport Vereniging D.S.B.V. Yoroshi organiseert gevorderde trainingen voor budosporten in samenwerking met X. De focus van de trainingen is op sparren en het trainen van gevorderde technieken. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor Yoroshi-leden en vinden, net zoals de ticketuren, plaats in de Dojo of Combat van X. 

Natuurlijk kan je met een Yoroshi-lidmaatschap meer doen dan alleen meedoen met de gevorderden trainingen. Zo organiseert Yoroshi sociale evenementen en bandexamens voor haar leden, en worden er regelmatig Budosport-gerelateerde klinieken georganiseerd zoals pistoolontwapening, Eskrima en buitentrainingen.

Meer informatie over de vereniging, de sporten en de trainingstijden kun je vinden op Yoroshi.nl. Bij vragen kun je altijd mailen naar bestuur@yoroshi.nl.

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement