Karate is een Japanse vechtkunst waar de nadruk op het gebruik van stoot-, trap- en afweertechnieken ligt. Bij karate onderscheidt men verschillende stijlen, waaronder Shokotan, Shito-ryu, Goju-ryu en Wado-ryu. Bij X wordt de stijl Wado-ryu aangeboden die zich kenmerkt door de directheid van de bewegingen. Zo wordt er gebruik gemaakt van stoten (vuisten, open hand, ellebogen) en trappen (voeten, knieĆ«n) en wordt het lichaam bewogen en verplaatst (tai sabaki) op een manier waarbij de tegenstander ontweken en gelijktijdig aangevallen wordt. 

De Delftse studenten Budosport Vereniging D.S.B.V. Yoroshi organiseert gevorderde trainingen voor budosporten in samenwerking met X. De focus van de trainingen is op sparren en het trainen van gevorderde technieken. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor Yoroshi-leden en vinden, net zoals de ticketuren, plaats in de Dojo of Combat van X. 

Natuurlijk kan je met een Yoroshi-lidmaatschap meer doen dan alleen meedoen met de gevorderden trainingen. Zo organiseert Yoroshi sociale evenementen en bandexamens voor haar leden, en worden er regelmatig Budosport-gerelateerde klinieken georganiseerd zoals pistoolontwapening, Eskrima en buitentrainingen.

Meer informatie over de vereniging, de sporten en de trainingstijden kun je vinden op Yoroshi.nl. Bij vragen kun je altijd mailen naar bestuur@yoroshi.nl.

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement