Klei is een materiaal met enorm veel mogelijkheden en wordt al eeuwen gebruikt om dagelijkse gebruiksvoorwerpen van te maken, zoals potten, servies, tegels en bakstenen. Wanneer klei in een heteluchtoven gebakken wordt, verandert het materiaal in keramiek. Keramiek heb je in drie vormen: porselein, steengoed en aardewerk; dit is afhankelijk van de zuiverheid van de klei en de samenhangende temperatuur waarop de klei gebakken wordt. Er bestaan allerlei technieken voor het ontwerpen van keramiek. Je kunt de klei boetseren met de handen of met behulp van een draaischijf. De kleiwerken kunnen na het bakken gedecoreerd en geglazuurd worden.

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

  • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht, maar wel het advies.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Goede hygiëne blijft belangrijk.
  • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.
  • Binnen in Cafe X en bij sommige evenementen is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Lees meer

Rooster & inschrijven

Docent

Ellen Rijsdorp

Ellen studeerde aan de Kunstacademie in Kampen en de Keramiekopleiding in Gouda. Sinds 1991 is zij werkzaam als zelfstandig keramist. Ook is ze al sinds 2010 werkzaam als keramiekdocent bij verschillende organisaties, waaronder de Keramiekopleiding in Gouda, VAK Delft en X.

www.ellenrijsdorp.nl 

Iedere week kun je tijdens de Open Studio: Beeldende Kunst zelf aan de slag binnen een van de acht beeldende kunstdisciplines. Je kunt zelfstandig werken aan tekenen & schilderen, modeontwerp, sieradenontwerp, fotografie, boetseren, pottenbakken, zeefdrukken en in dit geval keramiek. Je bent van harte welkom als je in jouw discipline beschikt over minimaal lichtgevorderd niveau. Heb je nog geen ervaring? Volg dan één van de acht cursussen die je bekend maken met het vakgebied. Ben je benieuwd wat er elk weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd

Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf
Op vrijdag van 18:00 tot 23:00 en op zaterdag van 12:00 tot 18:00