Klei is een materiaal met enorm veel mogelijkheden en wordt al eeuwen gebruikt om dagelijkse gebruiksvoorwerpen van te maken; zoals potten, servies, tegels en bakstenen. Het is bovendien een heel veelzijdig materiaal en wordt steeds vaker ook voor delicate sieraden gebruikt. Keramisch sieradenontwerp vergt vakmanschap, vanwege de precisie die nodig is om ervoor te zorgen dat het sieraad precies de gewenste maat en vorm krijgt. 

Veiligheidsmaatregelen coronavirus:

  • Houd je aan de RIVM-richtlijnen en de richtlijnen van de TU Delft.
  • 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht; wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven.
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen.
  • Goede hygiëne blijft belangrijk.
  • Draag je Campus Card of X-card bij je als je deelneemt aan activiteiten binnen je X-abonnement.
  • Binnen in Cafe X en bij sommige evenementen is een coronatoegangsbewijs verplicht.

Lees meer

Tijdens de cursus Keramiek Sieradenontwerp leer je keramiek op een minutieuze manier kennen. Stap voor stap werk je aan je eigen sieraad dat dagelijks gedragen kan worden of juist opvalt als kunstwerk voor speciale gelegenheden. Je kijkt naar de fijnste details en werkt aan kleine(re) objecten, bijvoorbeeld soortgelijke vormen of juist het tegenovergestelde, één of meerdere unieke elementen. Je kunt werken aan oorbellen, hangers, ringen en meer. 

Om tot een mooi eindproduct te komen, maak je gebruik van verschillende technieken; je vormt de ruwe klei, glazuurt je object nadat je het in de oven hebt gebakken en je kunt testen doen om verschillende resultaten te krijgen. Bij deze cursus is het mogelijk om aan jouw eigen interpretaties en creaties van keramiek sieradenontwerp te werken.

Rooster & Inschrijving

Docent

Audrey Loef

Sieraden ontwerpen is een passie van Audrey. Het stelt haar in staat om tot in het kleinste detail te werken. Uiteindelijk vindt ze het inspirerend hoe materialen persoonlijk worden als je ze draagt. Sinds 2017 is ze ook assistent Keramiek bij Open Studio: Beeldende Kunst en maakt ze haar eigen sieraden.

www.audreyloef.nl