Kickboksen is een vechtsport waarbij je handen en benen gebruikt. Het is oorspronkelijk ontstaan in Japan en de Verenigde Staten, waarbij de sport in Japan werd afgeleid van het thaiboksen. In de VS wordt het als vechtsport gezien, waarin meerdere vechtsporten zich samensmelten. Hier mag je dan ook het volledige lichaam gebruiken.

Kickboksen is een zeer intensieve high intensity sport. Je gebruikt namelijk je gehele lichaam en je spieren zijn constant aangespannen. De snelheid van de gevechten hebben een heel positieve invloed op je conditie.

Dit ticketuur is voor alle niveaus! Tijdens de trainingen werk je zoveel mogelijk aan je conditie, techniek en discipline. Je leert allerlei verschillende boks- en de traptechnieken, zoals de jab en de low kick. Kickboksen is een stevige conditietraining met veel technische oefeningen.

Rooster & inschrijven

Docent

Elya Massij

Elya begon met Capoeira toen ze vijftien jaar oud was. Ze geeft lessen en workshops aan kinderen en volwassenen. Sinds 2013 is ze ook actief in onder andere kickboksen. Ze is werkzaam bij X als kickboks/Muay Thai en Capoeira docente sinds 2016.

Shely Santana dos Santos

Shely beoefent Capoeira al sinds hij acht jaar oud is. Sinds 2007 geeft hij ook Capoeira les, tot 2013 deed hij dit in Argentiniƫ. Daarnaast is hij in 2004 begonnen als kickbokser, zijn eerste professionele gevecht was in 2009.