Kitesurfen is een watersport en een variant van het windsurfen. Net als bij windsurfen staat de surfer op een plank, maar in plaats van een zeil wordt er gebruik gemaakt van een vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen. Bij een goede wind kun je tijdens het kitesurfen enorm hoge snelheden halen, tot wel 80km/h. Ervaren kitesurfers beoefenen allerlei stunts, waaronder: handle passes, kiteloops, grabs en boardoff.

Boardsportvereniging DROP Delft verzorgt in samenwerking met X verschillende kiteboardactiviteiten zoals clinics, uitjes en trainingen. Je kunt alleen kitesurfen via deze vereniging.

Bij DROP is een grote groep enthousiaste kitesurfers van allerlei niveaus aangesloten, van beginners tot vergevorderden. Dit maakt het dat er altijd wel iemand te vinden is die hetzelfde niveau heeft als jij, of iemand waar je nog veel van kan leren.

Er zijn geen vaste trainingstijden, maar bij geschikt weer is er altijd wel iemand van jouw niveau om samen mee te kiten. Daarnaast worden er geregeld andere kite-activiteiten georganiseerd; zoals verschillende soorten clinics, snowkite-trips en een zomertrip.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Voor beginners is er bij DROP materiaal beschikbaar.

/* */