Klimmen is een sport waarbij het de uitdaging is om op eigen kracht naar boven te kunnen klimmen. Voor het klimmen zijn speciale klimwanden gecreëerd, waar je verschillende ‘routes’ met elk hun eigen moeilijkheidsgraad aflegt. Deze routes worden aangegeven met gekleurde handgrepen. Spierkracht en conditie zijn vereisten voor deze snelgroeiende sport, maar coördinatie en evenwicht zijn net zo belangrijk. 

Tijdens de beginnerscursus leer je de basistechnieken van het klimmen en zekeren en kom je in aanraking met de grondbeginselen van het ‘indoor toprope climbing’. Hierbij klim je routes waarbij het touw van boven komt. Het doel is dat je aan het eind van de cursus zelfstandig klimvaardig bent. Belangrijk onderdeel van deze beginnerscursus is dat je leert hoe je veilig kunt klimmen. Het is daarom van uiterst belang dat je er de eerste les bij bent, omdat je hierin voor het eerst aan de slag gaat met het zekeren van jezelf en je klimmaatje. Indoor klimmen is een duosport, waarin je veiligheid samen nastreeft. De laatste les van de cursus vindt plaats in Den Haag, waar je met de gehele groep 'De Klimmuur - Den Haag Hollands Spoor’ bezoekt.

Rooster & inschrijven

Docent

Frank Auperlé

Frank volgde een opleiding Sport & Bewegen en was van 2008 tot 2010 werkzaam als buitensport- en kliminstructeur in Nederland en 2011 heeft hij als kliminstructeur in Zweden gewerkt.

www.graphdude.com  

Tijdens de cursus voor gevorderden ga je aan de slag met je persoonlijke klimdoel. Uiteraard komen techniek en krachtontwikkeling ook aan bod, maar jouw eigen doel staat voorop. Deze cursus is bedoeld voor doorstromers van de beginnerscursus, voor klimmers die er een tijdje uit zijn geweest maar ook voor de ervaren klimmer die zijn/haar niveau graag op pijl wilt houden. De lessen zijn zo ingericht dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen, alleen of als groep. Tijdens de lessen kun je om persoonlijke coaching vragen, maar je hebt ook de mogelijkheid om met een groepje zelfstandig een route te creëren. De laatste les van de cursus vindt plaats in Den Haag, waar je met de gehele groep 'De Klimmuur - Den Haag Hollands Spoor’ bezoekt.

Rooster & inschrijven

Docent

Frank Auperlé

Frank volgde een opleiding Sport & Bewegen en was van 2008 tot 2010 werkzaam als buitensport- en kliminstructeur in Nederland en 2011 heeft hij als kliminstructeur in Zweden gewerkt.

www.graphdude.com  

Naast een cursus volgen is het ook mogelijk om te trainen met de Delftse Studenten Alpen Club (DSAC) en S.V.A.C. Yeti. Beide verenigingen trainen vaak bij X en op de TU Delft-campus en maken regelmatig reizen om te klimmen in de prachtigste natuurgebieden. Ga naar de desbetreffende website voor meer informatie over een proeftraining of om lid te worden.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement