Korfbal werd in 1902 door een Nederlandse onderwijzer uitgevonden. Nog steeds is de sport vooral populair in Noordwest-Europa. Bijzonder is dat het nog altijd de enige gemengd gespeelde balsport ter wereld is. Korfbal is een zeer technische en tactische non-contactsport, waarbij lichaamscontrole, timing, snelheid, conditie en balvaardigheid een grote rol spelen.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Korfbalvereniging D.S.K.V. Paal Centraal verzorgt in samenwerking met X korfbaltrainingen. De training zijn alleen te volgen via deze verenging, je kan echter wel een aantal keer proef trainen zonder lidmaatschap om er zo achter te komen of dit iets voor jou is.

 

Er worden verschillende trainingen gegeven aan de selectie, de lagere teams en recreanten. Elke training begint met warmlopen en rekoefeningen om je spieren los te maken. Daarna oefen je in groepjes technieken om te scoren, zoals je schot, doorlopen en strafworpen. Verder werk je aan tactieken om vrij te komen van je tegenstander en kansen te creëren in een wedstrijd. In het laatste deel van de training speel je oefenpartijtjes tegen elkaar. Na een aantal trainingen heb je geleerd hoe je kunt scoren en hoe je je tegenstander verdedigt zodat die geen kans krijgt om te scoren.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en veld-/ of zaalschoenen, afhankelijk van het trainingsseizoen.