Krav maga is een zelfverdedigingskunst die zijn oorsprong heeft in Hongarije en verder ontwikkeld is in Israƫl. Krav maga kenmerkt zich door de vaak realistische situaties die worden nagebootst tijdens de trainingen, zoals ontvoeringssituaties, gevaar 's nachts en aanvallen met een vuurwapen of mes. In tegenstelling tot andere verdedigingskunsten, zoals aikido en jiu jitsu met zeer subtiele technieken, beperkt krav maga zich grotendeels tot technieken die gebaseerd zijn op de natuurlijke instincten van het lichaam waardoor het makkelijker aan te leren is.

De Delftse studenten Budosport Vereniging D.S.B.V. Yoroshi organiseert gevorderde trainingen voor budosporten in samenwerking met X. De focus van de trainingen is op sparren en het trainen van gevorderde technieken. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor Yoroshi-leden en vinden, net zoals de ticketuren, plaats in de Dojo of Combat van X. 

Natuurlijk kan je met een Yoroshi-lidmaatschap meer doen dan alleen meedoen met de gevorderden trainingen. Zo organiseert Yoroshi sociale evenementen en bandexamens voor haar leden, en worden er regelmatig Budosport-gerelateerde klinieken georganiseerd zoals pistoolontwapening, Eskrima en buitentrainingen.

Meer informatie over de vereniging, de sporten en de trainingstijden kun je vinden op Yoroshi.nl. Bij vragen kun je altijd mailen naar bestuur@yoroshi.nl.

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement