Lacrosse is in Nederland nog relatief onbekend, maar in Noord-Amerika is deze balsport die in teamverband wordt gespeeld razend populair. Amerikaanse indianenstammen ontwikkelden de sport om ruzies op te lossen en soldaten klaar te stomen voor de oorlog. Kernfactoren van lacrosse zijn snelheid, actie en teamspirit. Lacrosse voor mannen is een full-contact-sport waarbij helmen en bodyprotectors worden gedragen. De vrouwenvariant kent veel minder fysiek contact waarvoor gebitsbescherming volstaat. In Nederland wordt lacrosse voornamelijk door studenten gespeeld, waardoor je als beginner snel op hetzelfde niveau als je teamgenoten kan komen. 

Lacrossevereniging Delft Lacrosse verzorgt in samenwerking met X lacrossetrainingen. De trainingen zijn alleen te volgen via deze vereniging. Elke training begint met een warming-up, gevolgd door oefeningen om je technieken te verbeteren. Ook oefen je verschillende spelsituaties. Tot slot eindigt de training met een korte wedstrijd, waarbij de nadruk ligt op de daarvoor geoefende technieken.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en kunstgrasschoenen. Overige benodigdheden: een tok (voor de mannen) en een bitje. Vergeet ook niet om een handdoek en flesje water mee te nemen.