Lacrosse is in Nederland nog relatief onbekend, maar in Noord-Amerika is deze balsport die in teamverband wordt gespeeld razend populair. Amerikaanse indianenstammen ontwikkelden de sport om ruzies op te lossen en soldaten klaar te stomen voor de oorlog. Kernfactoren van lacrosse zijn snelheid, actie en teamspirit. Lacrosse voor mannen is een full-contact-sport waarbij helmen en bodyprotectors worden gedragen. De vrouwenvariant kent veel minder fysiek contact waarvoor gebitsbescherming volstaat. In Nederland wordt lacrosse voornamelijk door studenten gespeeld, waardoor je als beginner snel op hetzelfde niveau als je teamgenoten kan komen. 

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiĆ«neredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiĆ«nemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Lacrossevereniging Delft Lacrosse verzorgt in samenwerking met X lacrossetrainingen. De trainingen zijn alleen te volgen via deze vereniging. Elke training begint met een warming-up, gevolgd door oefeningen om je technieken te verbeteren. Ook oefen je verschillende spelsituaties. Tot slot eindigt de training met een korte wedstrijd, waarbij de nadruk ligt op de daarvoor geoefende technieken.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus

Besloten training

Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.

Draag sportkleding en kunstgrasschoenen. Overige benodigdheden: een tok (voor de mannen) en een bitje. Vergeet ook niet om een handdoek en flesje water mee te nemen.