De Lounge Chair (1956) van designers Ray en Charles Eames, de Knotted Chair (1996) van Marcel Wanders, de sloophouten meubels van Piet Hein Eek en de Panton Chair (1960) van Verner Panton zijn stuk voor stuk zeer bekende meubels. Het design is tijdloos en komt ook nu nog veelvuldig terug in ons hedendaags interieur, zij het als replica. De ontwerpers zelf genieten soms bijna een sterrenstatus. We bewonderen de makers om het ambacht en hun oog voor smaak en detail. 

In deze cursus maak je kennis met de technieken van het Meubelontwerp. Hoe zaag je op maat of in verstek? Welke verbindingen zijn er? Wat kun je doen met een bovenfrees? Ook is er aandacht voor hout buigen, werken met fineer en afwerking.

In de cursus kun je kiezen uit een tweetal projecten. Je gaat aan de slag met een klein object naar eigen ontwerp (een krukje, lamp of tafeltje) of voor degenen die vooral technieken willen leren, is er een opdracht beschikbaar die je naar eigen smaak kunt invullen. De focus van deze cursus ligt niet op het resultaat, maar op het opdoen van inspiratie en leren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van Meubelontwerp.

Cursisten kunnen na deze cursus hun project nog verder verfijnen in de Open Studio.

Rooster & inschrijven

Docent

Nora van Krimpen

Nora van Krimpen was werkzaam als scheepsmeubelmaker van 1999 t/m 2007. Erna ging ze aan de  slag bij kunstacademie Rotterdam (Willem de Kooning Academie) als instructeur houtwerkplaats. Dit combineert zij de afgelopen vijf jaar met werkzaamheden voor haar eigen ontwerpbureau; studio igNor. Als docent maakt Nora gebruik van digitale en ambachtelijke technieken. Deze combinatie geeft veel ruimte voor eigen artistieke ontplooiing, verdieping van praktische vaardigheden en originaliteit. 


www.ignor.nl