In de modecursussen van X leer je alles over het creëren van fashion; van de basis-skills die je nodig hebt om iets te ontwerpen en te maken, tot de meer gevorderde aanpak in de cursus waarin je leert hoe je een complete collectie ontwerpt met het hele creatieve proces daar omheen.

In de cursus Mode Basistechnieken maak je een eigen patroon op maat, leer je het verleggen van coupenaden om een kledingstuk extra pasvorm te geven en werk je dit uit in een stof naar keuze. Je maakt een toile, ofwel proefmodel, waarmee je je zelfgemaakte patroon kan testen. In de lessen ga jezelfstandig aan de slag onder begeleiding en worden praktische zaken en technieken uitgelegd zoals maatnemen, knippen en naaien, afwerkingen en textielwarenkennis. Na de cursus kun je zelfstandig een patroon tekenen, deze op maat  aanpassen en heb je de basis kennis in huis om stapsgewijs kledingstukken te ontwikkelen en produceren. 

Het programma fashion basics is zowel geschikt voor beginners, maar ook voor ervaren makers die zich meer willen verdiepen in het patroontekenen, variëren met coupe en maatwerk.

Als je genoeg zelfvertrouwen hebt opgebouwd tijdens deze basics cursus, kun je de Design-cursus proberen voor gemiddeld en gevorderd niveau.

 

Rooster & inschrijven

Docent

Annicke Shireen

Annicke is gediplomeerd Mode- en Kostuumontwerpster (Mode Academie, 2011). Zij gebruikt graag haar kennis van het kleermakersvak om het perfecte maatwerk te realiseren. Haar ontwerpstijl is een mix van eclectisch, romantisch en modern, en bevat vaak historische invloeden.

 

Nathalie Rutten

Nathalie is afgestuurd als specialist mode/maat kleding in 2015. Sinds 2020 is zij parttime werkzaam als docent fashion bij Albeda College in Rotterdam. Daarnaast maakt en ontwerpt ze kostuums en bruidsjurken. Daarbij staat vakmanschap en technisch inzicht voorop. Nathalie heeft een passie voor historische kleding en dat laat ze graag terugkomen in haar ontwerpen.

De Open Studio Mode Ontwerp is na afronden van een cursus Modeontwerp of bij aantoning beheersing naaimachine vrij toegankelijk met een X-abonnement op de momenten dat er een assistent aanwezig is. Het enige wat je vooraf moet doen is je inschrijven. De assistent helpt je waar nodig; om tips en advies te geven en om ervoor te zorgen dat alle materialen en apparatuur op een verantwoorde en veilige manier worden gebruikt.

Tijdens de Open Studio Mode Ontwerp kun je gebruik maken van naaimachines, lock machines, garen, fournituren, patroon tijdschriften, borduurmachine en andere benodigdheden. Daarnaast zijn er verschillende stoffen beschikbaar voor aankoop. Je kunt ook je eigen stoffen meenemen.

Ben je benieuwd wat er elk weekend gebeurt in het Open Studio: Beeldende Kunst? Word lid van de Facebook-groep.

Rooster & inschrijven

Prijs

De Open Studio: Beeldende Kunst en evenementen vallen binnen het X-abonnement.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ervaring benodigd
Assistenten beschikbaar
Reserveer vooraf
Vrijdag van 18:00 tot 23:00 en zaterdag van 12:00 tot 18:00