Mountainbiken is onderdeel van de wielersport, waarbij over ruige terreinen wordt gefietst en  waarin explosiviteit, uithoudingsvermogen en techniek worden gecombineerd. In het mountainbiken zijn verschillende disciplines te onderscheiden, waaronder Cross Country, Downhill en Freeride. Bij Cross Country gaat het voornamelijk om de snelheid en zit er weinig hoogteverschil in het parcours, terwijl bij Downhill juist snelheid met steile afdalingen wordt gecombineerd. Freeride daarentegen gaat meer om comfort dan om snelheid. 

Wielrensportvereniging WTOS Delft verzorgd in samenwerking met X de mountainbike trainingen. Je kunt alleen mountainbiken via deze vereniging. Iedere mountainbiketraining start op het X-terrein, waar voor vertrek de groepen op niveau worden ingedeeld en er een korte uitleg over het doel van de training wordt gegeven.

De trainingen vinden plaats in het Elsenburgerbos in Rijswijk of op een van de twee parcoursen in Zoetermeer of Bergschenhoek. Tijdens de trainingen besteed je veel aandacht aan het verbeteren  van je techniek en uithoudingsvermogen. 

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Voor de trainingen heb je een eigen mountainbike, valhelm en strak zittende sportkleding nodig.