Nidra Yoga is als een powernap waarbij je niet slaapt. Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India – ontdekte in de jaren vijftig dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg. En daar rust je past echt van uit, zowel lichamelijk als geestelijk. Slechte inslapers die de oefening ’s avonds doen, vallen makkelijker in slaap. Slechte doorslapers liggen ’s nachts minder lang wakker. Gebruik je de yogavorm als een dagelijkse ontspanningstechniek, dan merk je dat je rustiger bent, je makkelijker kan concentreren en je je energieker voelt.

Tijdens de les lig je zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. De docent leidt je met zijn/haar stem door verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Je wordt zachtjes begeleidt naar het stadium waarin je niet meer wakker bent, maar ook niet slaapt.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yoga-opleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga studio geopend. Iris’ Hatha Yoga lessen bevatten veel oefeningen die focussen op ademhaling, ontspanning en het leniger worden door middel van stretchen. Haar Power Yoga is een op fitness gebaseerde uitoefening van Vinyasa, waarbij de beweging synchroon wordt uitgevoegd met de beweging.

 

www.yoga-mariposa.com

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Ticketuur
Alle niveaus

Draag warme comfortabele kleding en neem een handdoek mee voor over de yogamat.