Padel is overgewaaid uit Spanje, waar het inmiddels al groter is dan tennis zelf, en na voetbal de meest beoefende sport van het land! Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt twee tegen twee op een baan met vier glazen wanden. De techniek is eenvoudig en dat maakt het een laagdrempelige sport. Na 5 minuten oefenen kun je vaak al rally’s spelen. Daarnaast is padel een erg spectaculaire sport: het is snel, er is veel actie en er kan tactisch gespeeld worden!

Xpect de Xpected! Wil je de snelst groeiende sport van het moment Xperiencen? Padel is een relatief jonge maar groeiende sport in Nederland en komt oorspronkelijk uit het zuiden van Amerika en Spanje. Samen met onze partners komt er een Padelbaan op X! Van zaterdag 22 april tot en met maandag 15 mei is er een mobiele Padelbaan op X achter de beach volleybalvelden. Padel kan op weekdagen gespeeld worden van 08:00 tot 23:00 uur. En in het weekend van 08:00 tot 22:00 uur.

Mocht je niet in het bezit zijn van een padelracket, dan kan je die lenen bij de hosts. Padelballen kunnen gekocht worden bij de hosts.

Padelbaan reserveren
Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid padel te spelen. Dit betekent dat je onbegeleid kunt padellen in speciaal daarvoor opengestelde uren. Online kun je zelf een baan reserveren en inzien wanneer ze beschikbaar zijn (kies voor het tab 'Racketsport' of ‘Balsport’). 

Let op: Padel wordt slechts een beperkte tijd aangeboden op het X-terrein.