Pilates is een methode voor het trainen van het gehele lichaam,  begin vorige eeuw ontwikkeld door Joseph Pilates. Pilates versoepelt en versterkt het hele lichaam gelijkmatig met oefeningen die starten vanuit de core (de dieperliggende buik- en rugspieren die ruggengraat, bekken en schouders met elkaar verbinden).

Tijdens de lessen Pilates werk je aan een gezonde lichaamshouding en soepele spieren. Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je staand, liggend of zittend op de grond kunt uitvoeren. Het is geen sport waarbij je alle kanten oprent. Bij alle oefeningen gebruik je je buik, onderrug en bekken als centrum van kracht. Zo train je de beheersing, soepelheid en coördinatie van jouw spieren. De focus van deze work-out ligt op het trainen van de spieren die de wervelkolom ondersteunen, zodat het lichaam in balans staat.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yoga-opleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga studio geopend.

www.yoga-mariposa.com

Cindy Meijer

Cindy studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast volgde ze diverse cursussen gericht op lesgeven, waaronder: een Step instructeur cursus, een cursus Total Body Conditioning , Ground Control Pilates en Power Yoga. Sinds 1994 geeft ze les in verschillende vormen van Aerobics, Tae Bo en Pilates.

Yully Paulina Henao Restrepo

Paulina is een gekwalificeerde en erkende Pilates trainer sinds 2017. Ze heeft een uitgebreide opleiding gehad in zowel het Klassieke als het Hedendaagse protocol van Pilates en heeft zich verder ontwikkeld in een dagelijkse ervaring met leerlingen met blessures en zwangere vrouwen, evenals atletische cliënten. Haar eerste Pilates opleiding heeft ze gevolgd in de Spaanse Federatie van Pilates en Taichi, waar ze de basis van de methode voor de Mat heeft geleerd. Daarna vervolgde ze haar Mat training bij Stott Pilates. Haar laatste opleiding was in Nature Pilates.
Bij X geeft Paulina les in Hedendaagse Pilates.

https://paupilates.wixsite.com/paupilates