Joseph Pilates is de bedenker en grondlegger van Pilates. Hij was ervan overtuigd dat het mentale vermogen gebruikt kan worden om de spieren te beheersen. In de jaren twintig ontwikkelde hij zijn bewegingsprincipes, die hij eerst toepaste in een ziekenhuis en later in zijn eigen pilatesstudio in New York. Pilates’ trainingsmethoden waren vooral erg populair onder professionele dansers en sporters. Pilates overleed in 1967, maar veel van zijn leerlingen hadden tegen die tijd al eigen Pilatesstudio’s geopend en zijn werkwijze voortgezet.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Tijdens de lessen Pilates werk je aan een gezonde lichaamshouding en soepele spieren. Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die je staand, liggend of zittend op de grond kunt uitvoeren. Het is geen sport waarbij je alle kanten oprent. Bij alle oefeningen gebruik je je buik, onderrug en bekken als centrum van kracht. Zo train je de beheersing, soepelheid en coördinatie van jouw spieren. De focus van deze work-out ligt op het trainen van de spieren die de wervelkolom ondersteunen, zodat het lichaam in balans staat.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yoga-opleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga studio geopend.

www.yoga-mariposa.com

Cindy Meijer

Cindy studeerde aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast volgde ze diverse cursussen gericht op lesgeven, waaronder: een Step instructeur cursus, een cursus Total Body Conditioning , Ground Control Pilates en Power Yoga. Sinds 1994 geeft ze les in verschillende vormen van Aerobics, Tae Bo en Pilates.

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Draag comfortabele sportkleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Je volgt de les op blote voeten, maar als je dit niet prettig vindt, kun je ook je sokken aanhouden. Je hoeft dus geen schoenen mee te nemen. Vergeet niet een handdoek en flesje water mee te nemen.

Online: leg een (yoga)mat of handdoek klaar.