Piloxing knockout is een uitdagende work-out die is afgeleid van Piloxing, wat weer een samentrekking is van Pilates en Boksen. In deze work-out wordt de spieropbouw en flexibiliteit van Pilates gecombineerd met de kracht en cardio van het boxen. Niet alleen wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld, ook vergroot je met deze training je fysieke capaciteiten.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Tijdens de Piloxing knockout lessen begeleidt de instructeur je door zes ronden, die bestaan uit een 3-minuten basis en een 2-minuten drill. In elke basis doorloop je high-intensity oefeningen die gebaseerd zijn op boksen, functionele training, cardio en plyometrie. Deze high-intensity en plyometrische oefeningen helpen je obstakels te overwinnen en je conditie te verbeteren. Met laatstgenoemde oefeningen belast je je spieren door ze eerst te verlengen en vervolgens zo krachtig mogelijk te verkorten. Hiermee vergroot je de explosiviteit en elasticiteit van je spieren. De drills bestaan uit klassieke, dynamische oefeningen met een hardcore twist.

Rooster & inschrijven

Docent

Sharmayne Sanderse

Sharmayne heeft in de periode van 2009-2015 een groot aantal sport instructeurs certificaten behaald voor onder andere Zumba, Bokwa en Piloxing. Daarnaast is ze werkzaam als sportinstructrice bij verschillende (sport)scholen en evenementen en eigenaresse van haar eigen bedrijf. Sharmayne heeft een interesse voor sporten met kinderen, ze gaf al les op basisscholen en doet nu de lerarenopleiding aan de Thomas Moore Hogeschool in Rotterdam.

www.shasasport.nl

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Trek comfortabele sportkleding en zaalschoenen aan en vergeet niet om een handdoek en flesje water mee te nemen.