Power yoga is een yangvorm van yoga, wat inhoudt dat het een actieve, dynamische vorm is die draait om ontspanning door inspanning. Bij Power Yoga ga je in elke houding op zoek naar de perfecte balans tussen kracht en flexibiliteit. Doordat je tijdens de oefeningen de aandacht bij je lichaam en je adem houdt, train je ook je concentratievermogen. Dit geeft rust in je hoofd en zorgt ervoor dat je beter kunt presteren in het dagelijks leven.

Tijdens een les Power yoga wordt een reeks asana’s (yogahoudingen) door middel van vinyasa’s (dynamische tussenbewegingen) aan elkaar geknoopt. De les wordt in een flow gegeven op het ritme van de ademhaling. De series zijn pittig, maar alle houdingen worden opgebouwd in opties. Is het even teveel? Neem dan de rusthouding aan. Power yoga is daarmee toegankelijk voor alle niveaus. Jezelf uitdagen terwijl je luistert naar je lichaam staat centraal. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yoga-opleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga studio geopend. Iris’ Hatha Yoga lessen bevatten veel oefeningen die focussen op ademhaling, ontspanning en het leniger worden door middel van stretchen. Haar Power Yoga is een op fitness gebaseerde uitoefening van Vinyasa, waarbij de beweging synchroon wordt uitgevoegd met de beweging.

 

www.yoga-mariposa.com

Astrid Bontenbal

Astrid Bontenbal volgde een interne yoga-opleiding bij het Body & Mind-centrum Merlijn en bekwaamde zich in onder andere Power Yoga, Hatha Yoga en Sivananda Yoga. Ze is yogadocente sinds 2011. Daarnaast gaf zij les tijdens verschillende evenementen en heeft ze ‘office yoga’ voor collega’s op kantoor gedoceerd. De Hatha Yoga-lessen van Astrid bestaan uit oefeningen die gericht zijn op het ontwikkelen van kracht, balans en lenigheid, maar bovenal bedoeld om lichaam en geest te ontspannen.