Power yoga is een yangvorm van yoga, wat inhoudt dat het een actieve, dynamische vorm is die draait om ontspanning door inspanning. Bij Power Yoga ga je in elke houding op zoek naar de perfecte balans tussen kracht en flexibiliteit. Doordat je tijdens de oefeningen de aandacht bij je lichaam en je adem houdt, train je ook je concentratievermogen. Dit geeft rust in je hoofd en zorgt ervoor dat je beter kunt presteren in het dagelijks leven.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Tijdens een les Power yoga wordt een reeks asana’s (yogahoudingen) door middel van vinyasa’s (dynamische tussenbewegingen) aan elkaar geknoopt. De les wordt in een flow gegeven op het ritme van de ademhaling. De series zijn pittig, maar alle houdingen worden opgebouwd in opties. Is het even teveel? Neem dan de rusthouding aan. Power yoga is daarmee toegankelijk voor alle niveaus. Jezelf uitdagen terwijl je luistert naar je lichaam staat centraal. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.

Rooster & inschrijven

Docent

Iris Plukaard

Iris volgde verschillende yoga-opleidingen waaronder een opleiding kinderyoga en een opleiding tot personal yoga coach. Sinds 2010 is ze werkzaam als yogadocent bij verschillende yogastudio’s, sportscholen en X. In 2015 heeft ze daarnaast haar eigen yoga studio geopend. Iris’ Hatha Yoga lessen bevatten veel oefeningen die focussen op ademhaling, ontspanning en het leniger worden door middel van stretchen. Haar Power Yoga is een op fitness gebaseerde uitoefening van Vinyasa, waarbij de beweging synchroon wordt uitgevoegd met de beweging.

 

www.yoga-mariposa.com

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Inschrijven voor deze les is vereist.
Draag comfortabele kleding en neem een handdoek mee.

Online: leg een (yoga)mat of handdoek klaar.