Powerlifting is een krachtsport die bestaat uit drie belangrijke fitnessoefeningen: de squat, de bench press en de deadlift. In deze sport draait het erom dat je een maximaal gewicht met correct uitvoering in één keer kunt verplaatsen. Hiervoor zijn kracht, balans en controle onmisbaar, en zelfverbetering is een centraal principe. Het is een van de meest beoefende krachtsporten ter wereld.

Krachtsportvereniging DSKV IJzersterk verzorgt in samenwerking met X de powerlifttrainingen. Je kunt deze trainingen alleen via deze vereniging volgen.

Tijdens de trainingen kennis met de drie disciplines van powerlifting: de squat, de bench press en de deadlift. Je leert de techniek door er zelf mee aan de slag te gaan. Na een doelgerichte warm-up zal de focus liggen op het veilig uitvoeren van de powerlifts. De hoeveelheid gewicht wordt aan jou aangepast, zodat je de oefening zo technisch correct mogelijk kunt uitvoeren.

Heb je de basis onder de knie? Dan ga je aan de slag met varianten op de drie powerliftdisciplines (de squat, de bench press en de deadlift). Je zult je techniek en trainingsmethoden verder verbeteren, waarna je plateaus kunt doorbreken. Hoe goed jouw techniek is, zal worden beoordeeld door ervaren powerlifters.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Verenigingsactiviteit
Draag een T-shirt en een korte broek of legging. Draag schoenen met zool en sokken tot onder de knie om te deadliften.