Pralaya Yoga is een fysiek uitdagende vorm van yoga, ontwikkeld door Robert Boustany uit Houston. Bij Pralaya Yoga ligt de focus op het versterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel. Het toepassen van Pralaya Yoga bij andere sporten kan bijdragen aan betere prestaties en blessures voorkomen of genezen.

Tijdens de Pralaya Yoga lessen doe je oefeningen, bestaande uit traditionele en niet-traditionele houdingen. Hierdoor ontwikkel je je krachtopbouw en flexibiliteit om daarmee je lichaam in balans te brengen. De nadruk ligt hierbij vooral op het versterken van zwakke spieren, waardoor je de gewrichten in je lichaam, zoals de wervelkolom, uitlijnt. Het uitlijnen van de wervelkolom draagt bij aan de ontwikkeling van een goede houding, maar bijvoorbeeld ook aan gezondere organen omdat zij signalen ontvangen die door de zenuwbanen in de wervelkolom lopen. Naast de houdingen leer je meer over de werking van je lichaam en de manier waarop je bepaalde principes kunt toepassen in je dagelijks leven.

Rooster & inschrijven

Docent

Jane Komogorova

Jane heeft in 2018 de 200 uur Teacher Training afgerond bij Robert Boustany en Dorinda Farver. Ze volgt op dit moment de 500 uur Teacher Training bij Robert Boustany. Daarnaast volgt ze vele yogalesse, verdiepingsworkshops en retreats om zichzelf te blijven ontwikkelen. In de Pralaya yoga-lessen van Jane vind je uitdagende houdingen die op elk niveau kunnen worden aangepast. Er wordt veel gewerkt met het omvormen van bindweefsel, versterken van zwakke spiergroepen en uitlijnen van gewrichten.

https://www.flyyoga.nl/