Pralaya Yoga is een fysiek uitdagende vorm van yoga, ontwikkeld door Robert Boustany uit Houston. Het unieke aan Pralaya Yoga is dat er nieuwe inzichten over het menselijk lichaam en de anatomie in zijn meegenomen. Door deze toevoeging is er een vorm van yoga ontstaan die werkt volgens een logisch systeem, die deze vorm begrijpelijk maakt voor iedereen en toepasbaar wordt in het dagelijks leven. Bij Pralaya Yoga ligt de focus op het versterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel. Het toepassen van Pralaya Yoga bij andere sporten kan bijdragen aan betere prestaties en blessures voorkomen of genezen.

Veiligheidsmaatregelen
Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, vragen we je te houden aan de volgende voorwaarden:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of een van de volgende klachten hebt: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts en/of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Blijf ook thuis als een van je huisgenoten koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid heeft.
  • Om hygiëneredenen vragen wij je om je handen regelmatig te wassen met water en zeep of om alcoholgel te gebruiken. Bij X kun je gebruik maken van de desinfectiepompen bij de ingang. Hoest en nies in je ellenboog, niet in je handen. Schud geen handen.
  • Kleedkamers en douches zijn nog gesloten. Kom je sporten, zorg dan dat je al omgekleed bent voordat je naar X komt. Toiletten in de entreehal zijn wel beschikbaar.
  • Neem je eigen materiaal en/of instrumentarium mee en vul thuis alvast je waterfles. Je kunt in verband met hygiënemaatregelen geen materialen en instrumenten van X lenen. Vast materiaal dat in de ruimtes aanwezig is, zoals de piano in een muziekstudio, mag je wel gebruiken.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de aanvangstijd van je activiteit naar X.
  • Na afloop van je geplande activiteit(en) ga je direct weer weg.
  • Wanneer je voor een activiteit naar X komt, dan dien je altijd vooraf te reserveren. Cafe X is wel vrij toegankelijk met een maximum van 50 bezoekers.
  • Gebruik van een (grote) handdoek is verplicht bij deelname aan ticketuren en indien je de Fitness bezoekt. Zonder handdoek kun je niet deelnemen.

We vertrouwen erop dat iedereen zich kan vinden in bovengenoemde voorwaarden. Alleen dan kunnen we op dit moment in de 1,5 meter-samenleving veilig en verantwoord met elkaar gebruik maken van de faciliteiten bij X.

Tijdens de Pralaya Yoga lessen doe je oefeningen, bestaande uit traditionele en niet-traditionele houdingen. Hierdoor ontwikkel je je krachtopbouw en flexibiliteit om daarmee je lichaam in balans te brengen. De nadruk ligt hierbij vooral op het versterken van zwakke spieren, waardoor je de gewrichten in je lichaam, zoals de wervelkolom, uitlijnt. Het uitlijnen van de wervelkolom draagt bij aan de ontwikkeling van een goede houding, maar bijvoorbeeld ook aan gezondere organen omdat zij signalen ontvangen die door de zenuwbanen in de wervelkolom lopen. Naast de houdingen leer je meer over de werking van je lichaam en de manier waarop je bepaalde principes kunt toepassen in je dagelijks leven.

Rooster & inschrijven

Docent

Martijn van Stam

Naast zijn studie bouwkunde aan de TU Delft is Martijn inmiddels gecertificeerd yoga leraar met al meer dan 500 uur ervaring. Hij werkt als yogadocent bij verschillende yogastudio’s en sportscholen, waaronder X. Martijn gebruikt in zijn Hatha Yoga-lessen zowel traditionele als niet-traditionele houdingen, ademhalingstechnieken en ontspannings- methoden: een combinatie waardoor je beter om kunt gaan met fysieke klachten en stress. Zijn fysiek uitdagende Pralaya Yoga richt zich op het versterken van onderontwikkelde spieren, zodat de balans in je lichaam hersteld wordt.

www.martijn-
vanstamyoga.com

Jane Komogorova

Jane heeft in 2018 de 200 uur Teacher Training afgerond bij Robert Boustany en Dorinda Farver. Ze volgt op dit moment de 500 uur Teacher Training bij Robert Boustany. Daarnaast volgt ze vele yogalesse, verdiepingsworkshops en retreats om zichzelf te blijven ontwikkelen. In de Pralaya yoga-lessen van Jane vind je uitdagende houdingen die op elk niveau kunnen worden aangepast. Er wordt veel gewerkt met het omvormen van bindweefsel, versterken van zwakke spiergroepen en uitlijnen van gewrichten.

https://www.flyyoga.nl/

Nicolai Versloot

Nicolai is opgeleid in het gedachtegoed van Pralaya yoga. Hij geeft naast zijn lessen bij X ook les bij privéstudio's en begeleidt atleten naar topprestaties. Bovendien heeft hij met een paar anderen yoga- en spiritualiteitvereniging 'OHM' opgericht. Zijn ticketuren draaien om het  openen van het spier- en bindweefsel van het lichaam, met krachttoename op de juiste plekken. Dit zorgt voor bewuster/intelligenter bewegen en een verlaging van het stressniveau. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de juiste ademhaling. Zijn lessen worden als zeer persoonlijk ervaren. Naast het fysieke deel probeert Nicolai je beter in contact te brengen met jezelf en met je intuïtie, wat begint met het lichaamsbewustzijn. 

http://nicolaiversloot.com/

Prijs

Je hebt een X-abonnement nodig om je in te kunnen schrijven voor dit ticketuur.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
Ticketuur
Vooraf inschrijven voor deze les is niet nodig
Draag comfortabele sportkleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen. De les wordt gegeven op blote voeten, je hoeft dus geen schoenen mee te nemen. Vergeet niet een handdoek en flesje water mee te nemen.

Online: leg een (yoga)mat of handdoek klaar.