Rugby is wereldwijd uitgegroeid tot één van de meest spectaculaire balsporten. Rugby is een intensieve, uitdagende en fysieke sport waarin lichamelijk contact veelvuldig voorkomt en zelfs een onmisbaar onderdeel van het spel is. De sport doet een groot beroep op techniek, balvaardigheid, snelheid, conditie en doorzettingsvermogen, maar is geschikt voor iedereen van man tot vrouw en van groot tot klein, voor ieder is er een plaats in het veld!

Rugbyverenigingen DSR-C, SVRC en Thor verzorgen in samenwerking met X de rugbytrainingen. Elke vereniging hanteert haar eigen trainingsvormen, maar over het algemeen zijn de trainingen op eenzelfde manier opgebouwd. De training begint met een blok fitnessoefeningen als warming-up. Daarna ligt de focus op vaardigheden, zoals balbeheersing, tackelen en kicking en is er aandacht voor het speeltactieken, zoals teamruns, running lines en set pieces.

Vereniging

Prijs

Je hebt een geldig X-jaarabonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

X-abonnement

Praktische informatie

Alle niveaus
Besloten training
Je hebt een lidmaatschap van de vereniging nodig.
Draag sportkleding en kunstgrasschoenen. Vergeet ook niet om een bitje (gebitsbeschermer), handdoek en flesje water mee te nemen!